Saturday, July 11, 2009

-BENGANG AKIM AF7 (CHIPMUNK VERSION)-

video


Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik kuberalih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin kupercaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata

Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan kukembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin sama dirimu yang sering berdusta

Tak mungkin kupercaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku

Letih hatiku diserang pilu
Letih hatiku teringat janjimu oh caramu
Akan kuteruskan hidupku oh tanpamu

Tak mungkin kupercaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata

Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa

Kerunsingan diriku terasa

* NI LA BIDEO YG AKU JUMPEW MASE PEPAGI AKU BUKAK BLOG AKIMFAN TU.... HUHU CHOMEL BTOL SORE CHIPMUNK NI..... LAYAN LA BIDEO NI...........

-SO WHAT???-

*hanya sekadar catatan lamew yg aku nk post jew....... perkare ni dah berlaku tahun lepas..... dalam bulan 4 or 5 cam tu la....... tahun???? ofcoz 2008.............. bacew la kalu nk..............


hellllo.......!!!!!!!

tak perlu la nak bezer2 kan orang kat sekeliling anda.........

keraner pebedaan anda dan mereka adalah amat jauh sekali............

so....what is the problem about that???????

jika anda pikir anda berada diperingkat yg amat tinggi sekali...... anda salah......

ini kerana setiap orang ader peringkat pemikiran mereka sendiri........

dan disebabkan peringkat pemikiran yg berlainan itu ......seseorang itu tidak layak berada diperingkat yg anda raser tidak layak????

WHAT THE FUCK R U TALKING ABOUT???????

biler kiter suker kiter akan memuji sesuatu itu...... seindah bunga ditaman..........

biler kiter suker kiter akan memuji sesuatu itu...... setinggi gunung EVEREST.....

tapi biler kiter benci...... bunger mawar pon boleh jadi bunger tayar....... gunung EVEREST pon boleh cair dengan kepanasan hati kotor kiter ini........

ITU LAH SEBENARNYER SALAH KITER....................

anda sepatot nyer memberi ruang kepada orang lain untuk meluah kan pemikiranyer sendiri...........

jangan pakse orang yg anda tidak kenali itu........ menukar identiti mereka....... lagi2 biler anda pakse untuk mengikut ajaran anda........

itu tidak betol........ KAMI SUDAH MATANG...... katernyer...... mereka tahu aper yg mereka perlukan.... dan biar lah mereka mengikut aliran mereka sendiri.......

aper yg anda raser sekarang ini????? anda seperti seorang CONDUCTOR yg conduct segrombolan pemusic untuk memainkan music anda..........

TAPI SEBENAR NYER ANDA BUKAN SESIAPER PON!!!!!!!!!

(JIKA DIBERIKAN PELUANG.... AKU AKAN PULANG DAN MULAKAN SEMULA PELUANG YG ADER SEBAIK2 NYER)

NABEL...........

-PERJUMPAAN NGAN CHATERS BADRULAFTERSIX.BLOGSPOT.COM-


*walaupon lmbat nk post..... pham2 lew k.... ctew ni dah lamew.... dah basi kot.... ahaksss.......

27/06/2009 (sabtu) - hahaa..... dah lamew nk tulis bendew ni tapi tak berkesempatan..... (tak sempat kew malas??? adeh....) okeh aku mulew....... hari ni aku tido umah sewer lamew aku..... *dulu tak teringin pon nk tido sini... sbb adew prob... hahahaaa...... tpi disbbkan aku nk pinjam ketew sin chan terpaksew... n aku skang ni pon mmg tak nk carik gadoh dah... aku nk hidop free of any prob,..... *i always tried... but can't... mmg hidop ini pahit kan??? ahaksss..... adeh... tak nk emo la ... coz aku nk citew pasal.... all the hapinessdid happened to me....ahaks........ ouhkeh ari ni aku adew date.... wif.. badrulaftersix.blogspot.com's chaters........ dah lamew gaks plan ni... nk jumpew Kak t, abg bad, green, rose.... n others.... tapi yg boleh jumpew ari ni tu jew la.... ahakssss.... okeh bermulew nyew.... ari ni aku bangon awal... then aku tggu masew yg dintikan sajew.... pulak tu ..... adew oyen kat umah...... cam biasew la..... sesi ngumpatan akan bermulew.... ahakssss..... dah lamew tak jumpew oyen.... banyak ctew kami bualkan.... cam ner idop die n aboy berubah.... bagos aboy pon dah lebeh memahami... so aku tak yah nk risau kan oyen lgik sebab aku yakin oyen akan lebeh tenang..... tgu2 oyen pong katew die nk blek umah kat ampang... alang2 aku nk kuar naik ketew... aku antaw oyen skali kew ampang... tak pernah umah oyen....... so skang aku dah tau la nk g umah die cam new.........*tupon kalu aku tak lupew lgik lew... aku ni kan short term memory ahakssss..........

lepas aku g antaw oyen... aku tros ke bandar KL, tros kew KLCC....... tak sangkew awal aku ni.... janji nyew dalam kol 4 ptang aku samapi kol..... 3... adeh awalssss........ aku pon g la tmpat yg di janjikan....... NANDOS KLCC........... hahahaaaa.............. tak la ramai org brator........... so aku tepon Kak t dulu katew aku dah samapi n nk bookin..... so aku pon tgu lew kat situ........ beberapew minit lepas tu... kak t n her dougther datang........ nana........... chomel mereka berdue ni......... cam adek bradek plak...... ahakssss.................. kami pon berkenalan la...... yew la sbelom ni berkenalan kat cb jew.... hahahaaa.... macam2 kami berbual.... amsk gamba..... then kami pon bertukar2 hadiah...... kak t banyak kasi aku barang..... adeh.... thanksss kak t.... u r so nice......

inilah KAK T........


ini KAK T n her douhter NANA

tak lamew selepas itu abg bad kol katew dah sampai kat KLCC........... then sampai lew die kew NANDOS itu............. ahaksss............. tetibew sumew *aku kak t n nana.... senyum lebar..... tak sangkew abg bad bawak diddy.... tak pernah jumpew diddy... tapi diddy adew la 1 of the x AF student yg aku minat dulu....... coz vocal die unik....... tak dew yg samew.... ahakssss...... abg bad tu baru blek dari majlis audi mok n nikky...... *btw selamat pengatin baru..... hahahaaaa....... abg bad nmpak cam biasew la yg kitew nmpa kat tv.... katew kak nor ciut always.... hahahaaaa...... diddy plak ... tak sangkew die ni very the polite ...... tapi die okeh la...... tak sombong langsong..... layan kami sumew ni cam kawan die jerk..... abg bad pon.... adeh......... tapi kami jew yg makan abg bad n diddy tak makan katew nywe mereka dah makan kat majlis audi mok n nikky td....... tapi tak pwe...la.... kami sronok ber bual.......


inilah ABG BAD tu......



ini plak DIDDY af4............


hahahaa..... ni lagi 2 org blom sampai lgik ni............... GREEN n ROSE....... mereka ni semangat g airpot n jumpew hafiz af7 tuh............... adeh..... tapi cian kat mereka ni......... hafiz adew prob yg tak dapat dielakkan so die sampai lambat n tak sempat nk beramah mesra lamew.......... tapi tak pew la..... mereka katew mereka puas dapat jumpew..... kalu dah minat tu kan...... kitew msti pham situasi org tuh.... artis la katakan .... busy jew..... kan tgah cam pisang goreng panas tuh... huhuhu..... tapi tak pew...... akhir nyew green n rose sampai........ dapat gak la...... berkenalan ngan mereka2 ni.... adeh.... dak2 ni sportin....... sempoi jerk.... cam new kat cb cam tu la mereka kat luar..... then amek gamba lgik............... adeh.............. tapi abg bad n diddy tak leh nk lamew... mereka adew show kat nilai.................. tinggal kami ber 5 kat nandos........... berbual la smpai makanan habes............... then kami pon bersurai..... tapi aku janji ngan kak t aku nk antar die balek hotel.... aku pon ikot kak t katew nk g shoppin tudung jap kat ARZU....... rose dah balek...... tggal aku n green menemani kat kak t n nana...........


hahaha.... ini lah budak yg datang lambat itu.....
ROSE n GREEN

lepas shoppin..... kat arzu tu..... n berpisah ngan green aku antar kak t balek hotel.... hotel nobel kalu tak silap... dekat ngan sogo n pertama..... then aku ingat nk g jalan2 tapi rasew cam malas jew........ so aku tros pulang............. balek jew2 aku ajak zack, pak tam n len2 kuar........ lepak2 lew kat NZ dah lamew tak lepak ngan dorunk sumew...... suasanew menjadi semacam dahulu kalew walaupon semakin jadi seperti agak janggal...... tapi okeh lew.... aku still lgik nk blajar nk memaafkan org......... thanksss guys....... pader sumer yg membuatkan hati aku gumbire hari ini......................... i love u all................... bye................

Friday, July 10, 2009

merindukan mu - D'masiv

Saat aku tertawa diatas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Reff :
Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan kukan slalu memujamu
Meski ku tak tahu lagi engkau ada dimana
Dengarkanlah aku kumerindukanmu

Saat aku mencoba merubah segalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Back to reff :


*aku sbenar nyer tak tau napew aku sukew lagu ni...... ntah,,....... sbb AKIM nyanyi masew gath tu kew????? aku rasew tidak.... kot.... tapi macam adew something yg membuat aku rasew lirik diew ni macam nk kenew jew ngan aku.............. huhuhhu mybe aku prasan kot.... tapi lirik die mmg macam menghetam aku... adeh... tak pew la... layan jew.... huhuhu....

video


*nk mendonlod bideo ni pong berejam........... adeh...........

Friday, July 3, 2009

-PERJALANAN KE KUALA LUMPUR UNTUK BEBERAPA XTVT-

26/06/2009 (JUMAAT) - smalam aku g bli teket bus tok kew KL, sbb adew beberapew xtvt. perjumpaan kecil chaters badrulaftersix.blogspot.com , gathering gafimmers@zoo negara , jumpew member2 aku yg telah lamew aku tak jumper (lamew ker??? rasew cam baru 3 bulan), adeh. aku gerak dari umah start kol3 lcam tu la..... coz bus aku kol 4 petang, sampai jew larkin, bus aku delay kol 5, hampeh............. dah la delay, tukar bus plak tuh, spatotnyew aku naik bus biasew yg adew 3 sit sebaris tu........ tapi kenew naik bus double decker yg sempit nk mampos tuh, dah la kenew dok kat atas........ adeh !!!!..... nk carik sit pon susah... sempit lg..... tak pernah aku benci nagn transnational...... tetibew aku naik hangin laks...... adeh....... aku dok sebelah dak Sabah..... okeh la budak tuh.... aku berbual ngan die dari machap.... sampai KL.... tak rasew pon bus tu gerak.... tut tut dah sampai kat pudu.......... laju gak.... aku hengat bus tu samapi dalam kol 10 or 10.30 malam, tapi awal la plak......9.30 dah sampai.....

sbelom tu, masew kat sg besi aku adew sms si Sin Chan suroh amek aku, then sampai pudu aku kol tak angkat, aku kol Fiza, SHIT....... Fiza katew sin chan tido.... mangkok ayon tol budak tuh...... then Fiza, Oyen n Aboy amek aku naik keter sin chan......... hahahaaaaaa.......... sampai sini jew la citer tok ari jumaat ahakssss....................... *walaupon aku lambat tok up date cter ni tapi tak pew la..... ni haplod gamba nyew pasal la........... adeh..........