Thursday, December 24, 2009

3 PERKARA LUCU

salam.......

haha..... tak tahan nk ketawe........ hari neh ade 3 perkara lucu berlaku ............ tak yah leceh leceh.... neh aku citer........

1) tadi ade pompuan aku nak masak nasi........ then bile mak aku nk makan jer..... die tgok nasi tak masak..... ruper nyer budak neh tak tekan 'cook' ... boleh tak? dah kat satu jam......... nasi tak masak2 ruper nyer dah mangkok hayun neh berangan....... cehhhhh.....

2) tadi petang aku g jolok buah CIKU...... nak amek ciku2 yg dah boleh jolok........ jolok punyer jolok..... bang........!!!!!!!!!! amek ko...... patah dahan pokok tuh.... haha.... nak jolok sebijik....... satu dahan patah....... dapat la dalam 18 bijik sekali gus.... (mati la kene carot ngan bapak aku..... lagi beraper hari jer die balik dari haji... uwaaaa.....) haha..... *g smunyikkan dahan yg patah tuh..... haha

3) ni yg paling lawak.... pagi tadi... adek pompuan aku bangon tido.... cam biase la... die g jemor baju........... sumer baju die jemor....... then petang tadi... die angkat.... then bebel... mak aku tak letak sabun banyak pasal baju bau busok.............. then mak aku saje je la cek mesen basoh tu..... tengok2 ade lagik sabon...... suis pon tak cam di hidup kan.... then aku cakap kat adek aku....

' mak pagi tadi suruh kamu basuh , kamu basuh tak?'

then adek aku jawab....

'bukan mak dah basoh ker?'

then sumer ketawer........... si mangkok hayun neh g sidai baju tak basoh lagi.... bodow betol la.... tak kan tak rase baju tu basah ke tak........ mmg la bau badan aku maseh melekat lagi kat baju semalam tuh.... cehhhh.......

then mak aku cakap

' kan pagi tadi mak cakap mak tak sempat basoh.....'..................

hahahahaahahaa

itu la citer untok hari ini....

wakakaka... kalu uols sumer rase tak lawak ... tak per la... biar aku sorunk jer yg ketawer..... haha

Friday, December 18, 2009

-ABOUT ME-

salam....

hahaha..... aku rase cam nk post aku nyer ABOUT ME kat FB.... yg buat org sumer gelak....... ni aku wat mase kat friendster lagik...... time tengah mengong... hahaha nah bace.....

name sebenor aku NABIL FAHMI BIN MOHYIDIN......................
*Saya seorang yang simple.
*Saya ni jenis tak pilih kawan, tapi saya tak suka kawan dengan lelaki jek, sebab kawan-kawan lelaki saya semuanya gay.
*Ramai orang kata saya tak hensem, saya tak pedulikan semua tuh.
*Saya benci dengan lipas, sebab lipas lari laju, sebab tuh saya tak sempat pukul dia.
*Saya suka dengan mak saya, sebab saya anak dia.
*Saya suka pergi tandas, sebab bila dah jatuhkan saham, saya rasa lega.
*Tiap-tiap hari selasa saya akan balik kampung sebab kucing saya akan melahirkan seorang anak. *Saya selalu tumbuk pc sebab kalah main game counter strike.
*Tiap-tiap hari jumaat saya suka makan cendol sensorang sebab masa tuh semua orang pegi sembahyang jumaat.
*Saya suka minum air horlicks sebab dalam iklan tv kata beli 2 percuma 1 anak patung.
*Saya dulu famous sebab saya dulu kawan dengan kajol.
*Saya lebih rela kawan dengan cimpanzi berbanding kawan-kawan saya sebab diorg semua tak hensem.
*Saya suka kat mariah carey tapi dia tak hiraukan saya.
*Saya tak suka berbasikal sebab saya takde basikal.
*Saya suka tido dengan bantal daripada tilam sebab tilam tak boleh dipeluk.
*Saya suka dengan baby sebab bila baby senyum saya rasa baby tuh nak ngorat saya.
*Saya tak suka main kejar-kejar sebab takde sapa nak kejar saya.
*Saya suka makan lemang sebab pasal lemanglah saya kantoi puasa tahun lepas.
*Saya tak suka dengan Britney Spears sebab dia seksi, mak saya marah.
*Saya benci cicak sebab cicaklah membuatkan pc saya kejung.
*Saya tak suka dengan zhareef sebab dia pernah ajak saya curik tayar lori.
*Ramai perempuan suka kat saya sebab saya pandai masak.
*Saya suka kluar shopping hanya untuk membeli cili api.
*Saye suke makan chipsmore yang di beli oleh adik saye.
*itu sajer setakat ini....

haha..........

Sunday, November 29, 2009

- hai!si pemakai serban -

salam........

i noe who am i......

do u? i don think u noe........ so why u talked to me like that?

oh ya.... ur sarban...... forgot... huhu...... beautiful... (baru beli kew)
eemmm......... kaki nak? ouh ok........ where have u been? MUSOLA?

ya i noe ........... who am i..... just a little kid who got 'celdol' flow out slowly .......... yakssss...... ya...... that is me....... but..... im not stupid like u are.....!!!!!!!!! (ada batu besar duduk dalam itu kapla)

hey u big mouth..................... u r 'beautiful'............... like ur new 'shoes'......... (standard kat tapak kaki je)

Oh My Louis Vuitton...... !!!!!!!!!!!! i noe ur proud wif ur 'life'.......... go ahead ......... who care? i don care........... but y u r too busy body bout wat i did n wat i goin to do? please la............ sit down n belek muke ko yg tak de cacat cela tu kat cermin ajaib kat umah ko tuh..................... BULLSHIT...................

- TrOuBlE Is A FriEnD -

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

LENKA : trouble is a friend

Monday, November 23, 2009

OMG.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

salam..........

i never got this feelin before......

its like, worst........ OMG................ i don want to make a beautiful waterfall......... fallin down wif no water............. u get what i mean?

ignorance is bliss...... (rosman g tau aku ayat ni) i really want to get this word in me right now............. plz............... don do this to me........... i'm scared.................. before now n future..........

why do i need noe everything........... that make me feel like this........... nice sweet ............... but not 4 me............. im a thief who fit in tanned skin.......... (mati la ko nak faham ni)

plz let me out of this kind of feel...........

OMG.......................

Thursday, November 19, 2009

- si bego itu memang aku -

salam...........

malas nak bermukadimah panjang..................

anda ade nampak tak org yg berambut ala2 punk , mohawk , kat jalan belakang tu?
kenape die nak g jalan tu? adakah?

ikot jalan yg tak betol mmg memudaratkan diri............ nak cepat katanye.......... cett.............. cepat lah ko lingkop............ naper? pasal bende yg pasang siap selalu nyer tak kuat............ abes tu? buat la pelan2 ngan quality terjamin..............

banyak jalan................... naper ko pilih yg ittew................ yg ofcoz emotional............ tak dapat dinafikan................ cepat naik angin........... n buat keputusan melulu................ si sbbkan aku buat keputusan melulu................ aku cume berada di sini saja................. mana yg lain................. tu kat depan.................

adakah si bego itu selalu buat benda tanpa berfikir panjang? kalu ya..................... ini la si bego itu.......... penyesalan yg sudah tersekat................ nak pusing? u turn pon tak dak.............. jalan mati sajo................... eeemmmm......................

btw....................... sape2 yg 'BAIK' hati................. tolong la si bego ini.............. plz................

sekian............... salam............

Sunday, November 15, 2009

-RFC-

salam......

rase nyer dah 2 post aku wat dari rase dalam hati kan............. erk............ sejak bile aku jadi jiwang ni pon aku tak tahu............. mungkin sbb umor dah semakin meningkat kot............. huhuhu.......... yer la........... umor n kehidupan................ nak cari 'someone'.............erk............. tak perlu kot........... hhuhu............. rase nyer hari masih muda............. huhu................ yg penting................ ENJOY..............!!!!!!!!!!!!!!!!!! bercakap mengenai enjoy................. atau dalam bahasa melayu nyer seronok/keseronokan........... wat eva.............. dan dalam bahasa lain nya di panggil RONGGENG..............yeay............... itu la tajuk entry kali ini.................

RFC - RONGGENG FAN CLUB

tak sangke ade gak bende ni................. kenape tertubuh nye club ini? hokkeh.............. kami adalah dari GAFIMMERS................ yang mempunyai hubungan yang amat rapat............. dan minat yang sama.............. dianggotai oleh beberapa 'remaja' ............... yang berada di kalangan umor yang amat berbeza............... tetapi mempunyai 'kepala' yang hampir sama.............

kenapa tidak menggunakan nama GAFIMMERS sahaja? ya kerana ade sedikit kekeliruan antara orang2 sekeliling............... jadi kami tubuhkan kumpulan kami sendiri............... tapi jangan salah paham................... kami masih lagi GAFIMMERS tegar................. yang menyokong AFIQ HAKIM AHMAD................... tetapi kami sering mempunyai aktiviti yang amat 'luar biasa'............... RFC is one of club yang aku join yg mempunyai tahap kemampuan RONGGENG yg aku cari selama ini...............

bila tertubuh nya club ini? bulan lepas kot........... ittuew saje yg aku leh kate kan ............ exac date aku tak pasti............. tapi bende ni sudah mula di propose di OLD TOWN bangsar or kerinchi aku pon tak pasti................... *setiap kali sebut name ittew aku masih teringat akan statement kak mell................ sangatt bermotif hokkeh..............

anggota? eemmm.................. tidak perlu dikatakan disini la................ sume ade di facebook............ dalam 20 org kot............... tapi tidak sumer nya aktiv................ seperti aku.......... aku berada di JOHOR............... so aku hanya akan mengikuti aktivitas sekiranya aku berada di KL............. eeemmmmm..............

sebut tentang aktiviti................... apakah aktiviti RFC ini? RONGGENG ...... ofcoz.............. tapi ronggeng yg macam mane? hokkeh................. main aktiviti kami adalah............. KAREOKE......... wajib......... MOVIE............ so far aku tak pernah join g tgok movie lagi............. BOWLING............ ya....... game fabret............ WILLIAM............... hah............. ittew adalah tempat makan rasmi kami............... wah gittew................. huhu............. *nasi goreng ketam yg special*.......... STALKER............ sofar aku tak pernah join stalker................ tapi ade la beberaper org........... huhu................. LAWATAN............... atau lebeh dikenali sebagai LAWATAN BERMOTIF............... huhu................ so far kami sudah sattle 2 aktivi besar.............. iaitu MEGA RONGGENG........... n................ LAMOKES............... dan ittew.......... adalah aktiviti yg amat kami taidak dapat lupakan...............

ade yg nak join.................... harap maaf................... kami club tertutup............ kelab suke suke hati................. hahahahaha.......................

sampai disini mungkin kalu ade yg hendak di tambah akan kami wat lagi entry baru................. hokkeh..................... daaaa................

Wednesday, November 11, 2009

- pantas kah aku berada di situ -

1) hari demi hari tak dapat aku lupakan....... kerana 'mereka' aku gigih kan jua......... gumbira kan orang..... kalu orang gumbira aku pon gumbira.......... kenapa? perlu ke aku bermuram sedangkan ramai orang yang memerlukan aku? em........ biar aku tolak ke tepi dulu 'diri' aku......... tak salah orang2 sekeliling aku gumbira....... aku pon tumpang happy.......... 'malam itu aku berada di situ, melihat kemesraan nya, hati aku? biar la........ ramai lagikan depan mata, yang mereka memerlukan kegembiraan mu..........'. persoalan nya 'pantas kah aku berada di situ?'

2) pacaran, persahabatan, penghianatan, pertelingkahan.......... di mula kan dengan punca PERCINTAAN............. pacaran.... dua insan yang menyadurkan kasih sayang antara satu sama lain........ jika 'berpasang' pula bagaimana? hemmm........ jangan salahkan keadaan terjadi begitu.... kerana anda perlu tahu dunia ini bagaikan roda............. persahabatan........ terjalin dari 2 hingga ramai orang......... berkongsi segala yang diminati dan bertukar pendapat tentang ape yang bertentangan, memberi jika di minta, jika itu bukan keberatan............. penghianatan.......... berlaku apabila 'ketamakkan' melanda hati, bersatu dengan nafsu, busuk keluar dari diri............ tiada bau yang dapat di tandingi................ pertelingkahan.............. sesuatu yang berlaku diluar dugaan setiap pihak............ atas dasar 'maruah' yang konon nya sudah di balut bersama diri yang tidak dapat di pisahkan lagi, 'konon nya'.............. cett.............. tidak ada apa yang salah jika anda tahu bagai mana hendak menggunakan cermin diri.................. ' aku berada di kesempitan antara persahabatan, bukan urusan ku, tapi itu nama nya sahabat....' ...... persoalan nya...... layak kah aku berada di situ?

layak kah aku?...........

Wednesday, October 28, 2009

-DiE BuKaN UnTuK AkU-

salam sumer
haha.... hari ini aku nak berceriter(jiwang) sket..... huhu

bermula pada gambar.......... aku terpikat pada mata nya....... aku cuba untuk mendekati..... satu hari aku berkenalan dengan seseorang yg kenal rapat dengan nya........ die membantu aku mendekati wanita ini.......... hanya menggunakan email n facebook.......... tetapi aku tidak bergerak selepas aku 'add' wanita ini di facebook kerana aku terbaca 'status' nye yg mengatakan die sudah berpunya.......... bukan 'aku' jika aku mengganggu hubunngan orang lain.......... so aku hanya menjadi sahabat facebook sahaja.............. 1day status sudah bertukar.......... dengan harapan yg besar dan sokongan dari org sekeliling aku, yg mengatakan yg wanita ini mmg single......... bermula lah satu sesi sms........... *mule2 aku kol dulu... die sebot name penoh aku lagik...... sungguh skema....*....... sms dan terus sms......... ajak jumper tak nak........... emm........... sampai la satu hari aku tggu balas dari sms yg ku beri...... dalam 3/4 hari......... penghujung nyer aku terdiam............. speechless.......... biarlah die gumbira ngan org yg die sayang...........

sampai ke hari ini aku tidak dapat melupakan nya........... kenapa? entah........... kerana pesonality nya yg amat aku senangi............... biar la................ hidop musti di teruskan................

Thursday, October 15, 2009

-bila nak mula?-

hahaha....... selamat hari hari sumer...... harap orang2 yg bace blog aku ni sumer sehat2 belake lah kay......(ader ker org bacer?) huhu.........

aku baru 2 jam sampai KL ni...... kenaper g KL? ofcoz.... ade xtvt bersama GAFIMMERS....... beronggeng haha...... rumah terbuke lagik....... aiyoo raye sudah mau habes ooooo.......... huhu...... sbelom aku g KL ni tadi ..... petang tadi aku g umah IBU........ sampai ibu tak der tapi ader ARIF...... tapi sbelom tuh aku dah kol ibu nk datang....... ibu kate ibu nak g amek ayah......... so aku pon dok la berbual ngan arif sambil makan lakse...(sebenor nyer aku tak makan lakse.... tapi kannn.... raye tahun ni....paling banyak aku makan lakse...... kalu g raye umah org musti ader lakse...... tapi kalu ade makanan lain..... aku tak la makan lakse......)

okeh..... tujuan aku g umah ibu...... sbenar nyer..... aku nak g hantar ciku..... hari tuh mase rayer ke empat aku g umah ibu (mase nak amek kak mel n aryn...... anta dorunk g train station nak balek KG..) aku bagi ibu ciku....... pasal kat blakang umah aku... bapak aku tanam pokok ciku..... ciku ni tak ekot musim...... so die berbuah setiap maser.... tapi nak kener peram dulu......... ibu kate ciku ni fabret die........ so setiap kali ade buah ciku ni aku bagi la ibu......... pasal umah aku pon banyak (pasal buah ni gak adelah fabret famili aku) and aku kasi gak chili api kampong kat ibu........ sbelom aku muler berniaga aku ni sbenor nyer nak jadi petani....... huhu..... tapi tak jadi.... pasal tak larat........... huhu.............. aku dah tanam lebeh 350 pokok chili..... tapi tak larat nak jage....... huhu...... tak biase la........

then aku balek....... n dalam kol 9.00 sinchan amek aku....ngan yati........ aku janji ngan die kol 9.30 die leh datang nyer awal..... dah aku jadi kelam kabot..... sampai aku tak bawak kasot aku ni....... cett........... stokin jer bawak.... kasot tertinggal..... pasal aku pakai slipar...... jer....... so tak hengat nk amek kasot...... ni sumer sinchan punyer pasal laaaaaaaaaaa............ wargghhhhhhh........... mayat hidop nyer budak......... dah la kurus kering..... (amponnn sinchann.....masih bulan syawal lagik kann? ) huhu........ then aku g makan jap kat larkin perdana.......makan sate...... then g la stetion larkin...... tepat2 lagik 10 min bask nk bertolak....... dalam bus ni aku tido jer....... kat machap pon aku tak turunnn...... huhu...... ngantok giler hari ni..... sampai KL kol 3.30 kot...... then OYEN n ABOY amek aku............. aku berterima khasih sangat la kat couple due org ni...... dah due kali dorunk amek aku.......... TQ2.......... jasa anda tetap saye kenang....... kenang jer la...... balas belom tahu lagik..... muahahahahahaa..........

hahahaa....... then sampai umah...lepak kejap....... buang air..... huhu(tu pon nk cakap)....... tros aku ke CC ni.... huhuhu...yer la... hidop aku skang ni cumer komputer ni la yg buat aku gumbire...... on9....... huhu............. dah habes citer............ haha............ same tak ngan tajok kat atas tuh............. kahkahkahkah........... 'bila nak mula?' banyak bender aku pikir....... banyak bende yg belom mule lagik...... sepatot nyer dah mule...... tapi atas beberaper perkare ditangguh......( bukan sengaje ker...... pasal...tuttt.......) huhu....... sensetip skang ni nk cter..... nanti la........ tapi aper yg penting aku gumbire la kat KL ni.......... (walaopon baru sampai) KL ni la kehidupan aku........ dah lima tahun aku dok kat sini............. sayang tempat ni........... tapi disbbkan pekare bodoh yg terjadi dulu............. aku balek JB...... aiyooo..... naper la jadik cam tuh????? huh.......

one day (dalam mase setahun dari skang ni)...aku akan dok KL lagik...tengok la....... okeh la...... nanti2 sambung lagik kay.............. salam sayang dari aku............. NABEL.......................

Thursday, October 8, 2009

UNDI LAGU BENGANG



CARTA MUZIK MUZIK 2009..... UNDI LAGU BENGANG dengan menaip MM B425 dan hantar ke 33399................

Wednesday, September 30, 2009

- ApEr SuMe Ni? -

SALAM...........

Meniti hari untuk mendapatkan masa depan....... menunggu hari untuk mendapatkan pulangan....... hari hari menuggu, 1org, 2org, 3org, ............. kenkadang sampai 8org....... menuju kesana...... membawa hasil......... balik kesini........ muram di ukir............... kenapa? kerana seseorang....... kepentingan? kemalasan? keegoan? kegilaan pada sesuatu? aper tuh?nampak tak aku ni terkapai2...... mencari sesuatu untuk memberi pada yang mengejar.......ade perasaan tak sumer orang? yer..... memang hari hari aku ketawe.......... dalam hati tak de orang tahu...... walaupon hari hari aku bagi tahu....

Biarkan...... selagi boleh bersabar...... tahu tak....dah lame sebenar nyer aku nak buat somethin yang aku betol2 minat....... skang ni aku wat aper yang aku suke...... tapi kurang minat....... tapi boleh jadi minat..... pasal..... kegembiraan ade sket....... ujian banyak..... eemmmm......... cam ner nak face sumer orang ni???? ader banyak bender yg aku nk buat ni........ tapi aku tak tahu..... cam ner nk aper yg nak di mule kan dulu........ pening la........ pengalaman tak der...... duit? lagi la...... tapi mmg aku nak buat............. tapi aku perlukan pendorong.......... saper? orang yg banyak pengalaman semestinya.......... tapi kenape aku selalu berhadapan ngan org yg berlagak pandai *walaupon mmg pandai*........ aku tak suker la......... tak tahu kenaper...... cam sumer idea die kiter kener gunakan....... apekah?

Aku ader suatu yg aku minat ........... sangat minat dari aku kecik........... tapi aku tggu sampai hari ini.............. tak ade aper2 pon yg berlaku............... usaha? aku tak tahu di mana silap nya........ sumer usaha aku tak berhasil................ selalu kehilangan peluang besar................ aku benci...... pada yg melihat aku seperti aku ni sampah................... aper ni? nk tgok aku berjaya............. tapi tak pernah paham............... aku tak paham la.................. bullshit.............. enjoy? yer enjoy...........kenaper? kenaper org enjoy? kerana die nk buang sumer masalah die......... ade org paham? ADER KORUNK PAHAM?.....................

Angin......... aku memang angin........ panas baran............. tapi tak tahu cam ner nk tunjuk.......... mmg tak perlu tunjuk........... tapi kalu dah simpan dalam ni.............. menanah tau......... yer la...... org tgok aku senyom........... sbb aku tak tahu macam mane nak marah........... ini fakta......... kalu aku marah....... aku akan gagap.............. sbb tuh aku susah nk luah kan kemarahan aku.............. naper leh jadi cam ni ek? tapi kalu aku simpan gak aku yg tension.......... siriusly........... aku mmg tension.......... sbb tuh aku kuat enjoy............... sbb mase enjoy tuh la aku boleh hilangkan kemarahan aku.............. boleh hilang kan strees aku........... tapi anda perlu paham ........ aku enjoy bukan dengan cara yg salah.......... hanya untuk hiburkan hati.............. salah ker?

Sudah......... kepastian hidop aku........... berada di tangan aku........... aku perlu cepat........... itu saja yg aku tahu............... asalammuallaikum...............


Sunday, September 27, 2009

-MaTa , HaTi , JiWa-

- SELAMAT HARI RAYA -

rase tidak terlambat lagi aku nk mengucapkan selamat hari raya pada sumer kan........

macam maner raya anda tahun ini? bestt? kalu nk di bandingkan dengan raye aku tahun ni....... rayer yg paling worst bagi aku.......... ramadhan? huh......... ujian memanjang.......... lepas ujian, result.... hampeh...... salah saper? sumer tuding jari ke arah aku.......... baik lah salah aku.......... keras hati, keras kepale, ego, bongkak, etc......

pernah ke orang paham aper yg aku buat? cube beri aku kebebasan untok aku melakukan aper yg aku nk buat, boleh tak? jangan tanye ape yg aku buat sebelom aku naik hangin........ panas baran aku semakin menjadi2 selepas bulan ramadhan ini........ penat? kecewa? penin? kusut? sumer bender dalam otak aku............

aku slalu pikir untok gumbire kan orang...... tapi orang selalu amek kesempatan atas aku, BULLSHIT !!!!!!!! ...........

hari raya, hari yang mulia, bulan ramadhan, bulan yang mulia,.......... tapi aku tak dapat menahan api dalam badan aku ni............. aper masalah aku ni sebenar nyer? aku tak kacau orang...... tak nampak ker aper yang jadi pade aku bulan lepas? tak boleh ker kasi aku relax........ gumbire sket.... boleh tak jangan nk panas kan hati aku lagi.............??????

tapi kenkadang aku pon bute...... aku tak nampak ader orang, walaupon jauh, tapi dapat buat aku ketawe sepangjang hari................ walaupon baru kenal sehari, dapat menahan aku dari jatuh.......... walaupon tak kenal aku ni saper, tapi percaya pada apa yang aku buat........... adakah lebih baik bersama dengan orang tidak mengenali kite?

lame sudah alu tidak emo dalam blog aku ni.......... tapi aku telah menahan bende ni dari bulan poser lagi....... aku slalu tak dapat aper yang aku nk.......... aku slalu kehilangan bende yang aku sayang..... aku slalu dapat aper yang aku tidak ingin sama skali..... ujian ke? hari2 ujian? .......... dapat 'berlian' hari ini..... esok dah di kebas orang? baru sampai ditangan tak sampai seminit..... sudah hilang? ITUKAH NASIB AKU?????



MATA - lihat bayangan indah dihadapan, tapi tak dapat digapai.....

HATI - madu diberi, dipulangkan hempedu.....

JIWA - menginginkan kesejukan dari kepanasan yang dasyat....

(tetibe aku geli ngan aper yg aku taip ni) huhu..........

masa depan menunggu.......... doakan aku berjaya..........

Sunday, August 16, 2009

BROOCH KRISTAL (1)

no: A001 set A
color: pearl
price: RM43


no: A001 set B
color: pearl
price: RM33


no: A002 set B
color: pink
price: RM33


no: A003 set B
color: baby blue
price: RM33


no: A004 set B
color: black
price: RM33


no: A005 set B
color: yellow
price: RM33


no: A006 set B
color: grey
price: RM33


no: A001 set C
color: black/red
price: RM33


no: A002 set C
color: orange
price: RM33

no: A003 set C
color: baby blue/yellow
price: RM33



no: A004 set C
color: red/yellow
price: RM33

*segala keterangan tetang tempahan dan penghantaran, sila lihat di sebelah kanan. terima kasih.

Saturday, August 15, 2009

AK3M-BENGANG

AK3M-BENGANG

video


Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Chorus:
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
kerungsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin aku sama
dirimu yang sering berdusta

Chorus:
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
kerungsingan diriku

letih hati ku diserang pilu
letih hati ku teringat janji mu...ooooooo
cara mu.........
akan ku teruskan....
hidup ku oooooo tanpa mu...... oh...

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
kerungsingan diriku terasa....O0o0o0o0o0

*nk komen sket pasal VC ni....... okeh la... aku rase cam teralu biase.... then "cam tu jer"...???.... kalu kasi sket flashback pasal kenangan die sebelom die bakar keter n mase die bakar kete lagik okeh kot....... terlalu simple...... but cinematografi die chantek...... gamba ala2 boleh wat org mimpi.... walau pon tak beraper puas hati....(pasal lagu ni best.... deserve VC yg lagi power........)
overall untok vc pertama akim dah wat yg terbaik untuk lakonan dalam vc n i hope more from ur talent........ GO GO........ huhu...... *nti kalu ade lagi nk komen aku tambah ...hahahaaa

Thursday, August 13, 2009

-hari hari yg baru dalam hidop-

*dengan sengaja nye aku melangkah post2 yg belom di post lagik.... tak per nti aku tulis kan.... skang ni ponat...... huhuhu

okeh ari ni aku nk citer serbe sedikit hari2 aku................ semalam.....12/08 aku aku lincah ke kota tinggi , kg lukut untok ke umah snchan.... nk bincang pasal business.....tinggal keter kat umah snchan...naik keter snchan............ then aku , snchan , fiza.... lincah ke skudai ke umah ibu akim.... untok berbincang pasal perniagaan......... bebual sket ngan ibu... care2 nk wat batang burukss ittu.... tgok stok ibu yg banyak ....... cam tak cayer jer ibu buat sorunk .... banyak gile..... mmg tabek ngan ibu..... then cter lagik ngan ibu pasal akim n dot dot dot...... then amek sket product yg aku dah tempah..... alhamdullilah dah ramai yg nk amek batang buruk tu.... nti pada sape yg tempah aku antar kay......... then g jusco taman U untok shoppin.... tapi jusco taman U langsong tak der paper pon.... tapi habes duit aku kene kikis ngan snchan blanje dorunk pizza..... tapi tak per la.... aku pon kenyang sampai tak leh nk bangon.... huhuhu....... then teros ker larkin...fiza nk balek KL... nk beli teket tapi teket tak de yg pukol 8... aku kene balek cepat sbb esok nye aku ade berniage kat pasar pagi kat kawasan umah aku.............. so fiza amek bus kol 11.30 malam........ then balek semule ker umah snchan kat kg lukut..... amek keter n amek barang untok berniage esok.......... sampai umah wat sket kire2.......... on9 kejap...tido.......... wahhhhh........ ponat dent..........


13/08 - hari ini... bangon awal....... ngantok giler...... bersiap untok ke pasar pagi untok berniage..... dari kol 7 sampai kol 12 lebeh kot...... dapat la sket rezeki.......... baru lagik kan....... then baelk umah aku.... snchan nk on9 jap...tapi aku, selepas makan nasi bebek(itik) yg aku beli pagi tadi... tak makan2 sbb tak de mood nk makan) aku tido jap...... (jap??? ade la dekat 1 jam kot huhu) then snchan balek kg lukut tok tukar keter..... kate die nk ajak aku g imigresen ade kejer sket..... then aku pon kuar lepas die sms die dah tukar keter.... ade misunderstanding pasal tempat nk berjumpe..... tapi last2 kami jumpe kat hospital sultan ismail (HSI).... aku park keter kat situ.... then naik keter snchan...... tenggok2 jam dah kol 4 .... so tak jadi nk g imigresen.... g jusco jer... shopin sebab smalam tak jadi shoppin.... so g jusco tebra city....... banyak giler sale.... aku dapat satu kasut snikers SEMBONIA...... lawo gak... ade 20% kalu tak silpa aku, then g padini concept store.... ade sale banyak gile naik juling aku..... aku dapat 2 polo shirt, stokin, jeans sehelai, kemeje, then aku ternampak tali pinggang yg leh mechin ngan kasut aku.... so aku beli........ ngan snchan dapat satu kemeje....... kemeje aku ngan snchan 70% beb... lawo2 lak tuh........tu jer kot............ sume skali termasok kasot tadi.......... dalam rm450 kot....... wah...... larik baget aku bulan ni...... waaaaa.................... then kami g makan kat foodcort....... then kami g amek keter aku kat HSI.......... then g taman rinting , g umah alip nk mintak brooch... barang business baru.... new product (nti aku post kat sini yek...boleh order on9)........ then aku g basoh keter ...... then g kedai makan kat taman rinting tuh........ amek gamba brooch tuh......... snchan on9..... then beberaper jam lepas tuh alip datang.... (lepas teman mak die g jusco) bincang lagik pasal business............ then minom2 ........ balek..... samapi umah aku mandi , tunjok barang ngan mak aku , then g umah makcik aku jap tunjok barang kat kakak sepupu aku....... die tros order brooch tuh... huhuhuuuuuuu makan kat umah makcik aku.... wah.... sodap nye mee goreng berkat dari kenduri tuh.................... then balek umah .......on9.......huhuuuu.... carik kabel tok nk haplod gamba brooch .... then salah amek kat kakak aku tuh.... tak per la esok jer la............ opsss........ luper nk g tau...... snchan tu... name die khairul anuar........ die ni dulu housemate aku kat KL, mase belaja dulu..... skang ni die business partner aku............. doakan kami berjaye kay..............

*next post yg tertunggak akan ku coba untok trus post esok...........

Wednesday, August 5, 2009

-gath GAFIM @ zoo negara -

* walaupon dah sebulan lebeh aku g gath ni.... baru nk tulis... emmm... ni pon malas ni tapi cam ter pakse lak... hahaha..... k la aku cter........




28/06/09- eemmm.... hari ini adalah hari yg aku nanti kan....... lame gak aku nk tggu... akhir nyew... tiba jugak..... okeh ber mula nya.......

(dialam mimpi aku terbayang sesuatu... tetibe aku terjage..... wah...!!!!!!!!!!!!!)
F***KI*....................... kol 11.30 pagi????? cheeiitttt........... malam tadi aku dah mintak tolong SYD untok kejotkan aku bangon pada kol 7................. wargggggg............... betapa marah nyer aku.... bengang..... tapi tak per la.... aku mintak tolong org kan???? tak per...... g bergegas mandi.............. ngan rambot basah nyer.... aku tros jer g lari masok keter... (kete sinchan yg aku pinjam mase g KL... dah janji nk isi minyak penoh...) haha...... tanpa memanaskan kete itu.... aku tros jer pecutt..... sambil2 bukak tingkap....... sebab nk keringkan rambot.... huhuhu....... tak sangker..... dari setapak indah ke zoo 10 min jer.... muahahahahaha........ tak pernah selaju itu pemanduan ku sebelom ini.... huhuhu....... sampai jer zoo...... F**K.......... parkin A full........... so aku kener g park B yg nun dibelakang ittuew......... dengan perasaan yg amat bengang.... aku terus capai hanpon n kol ECAH.......... 18 tahun aku kol die tak angkat2...... sape lgik ek aku nk kol????? ELEZA.......... ni pon tak angkat2........... emmm.... MARK? aku try kol mark......... mark kate die tgah main game.... emmm...... tak per aku kol LARA................... lara kate ader org amek nti kat gate A............ okeh aku pon pusing la balek ke gate A tuh nun kat depan............... tggu punyer tggu....... ternmpak SM ngan kameramen die..... tggu lagik..... ader 2 wanita ini amek ai... kalu tak silap.... kak addya ngan dilla amek....... kak addya kate akim baru jer sampai ngan famili die.... em... tak nmpak pon tdi kat gate........ tak per la..... sampai jer kat tapak gath tuh.... huh ramai nyew.... cube teke org yg pertame aku nmpak......... hahaah..... ofcoz la LARA n ROSMAN........ sore lara boleh dgar dari kandang vavikss tuh lg tau.... hahahahaha....ampon lara........then aku pon pusing2....... jumper eleza..... pusing lgik jumper rere........ pusing lgik.... cam nmpak ecah..... then aku pon tgor la ecah......... kenape ecah??? sbb kat situ ecah sorunk je la yg aku ingat muke nyer...huhu... ader sorunk lelaki kat situ.... emmm ni musti mark... hahahaha... btol tu mark... yg berambot spike tuh....huhuhu....... then kat situ ader erma, sarah,mai, dll..... yg len aku luper...huhuhu..............

abg bad

rosman n lara

mark n ecah

lepas tu ecah suroh aku g amek baju........ emmm........ dapat goodybag..... dalam tu ader baju file zoo negare....... sarapan........ sarapan????? motip sarapan?????? padahal dah kol 12????? huhuhu...... aku pon lepak la kat tempat mereka ittu....... bebual ngan ecah mark n lenlain........ banyak bende la bebual.... then aku g la pntas tuh g amek makanan.... yer la... aku sampai jer dah waktu lunch huhuhuhu......... jumper abg bad..... kene marah.... muaaaaaaaaaa.............. abg bad kate.... "kol braper ko datang ni????" hikhikhik....... tu la malam sebelom tuh aku ader chat skejap kat cb.... abg bad kate " fas g tido esok nk bangon awal...." huhuhu tapi malam tuh aku lepak ngan mber aku..... sampai kol braper tah.......... tau tau lambat bangon..... huhuhuhu....... then aku g amek makan n air...... emmmm.... jumpe si lara n rere n wawa n lelain........ boleh pulak lara sound gune mic kuat2 "saper2 yg slalu chat kat gafim cb tuh... ni la fasongorilla......" boleh??? sumer tgok aku....... segan siottt....... segan kew???? hikhikhik..... blom aper2 aku dah nmpak dah... budak2 ni sportin gler......... sorunk2 aku berkenalan...... sumer nyer yg aku kenal kat chatin room tuh......... nk tau satu cter tak???? hahaha.... sejak aku chatin ngan wawa... aku rase aku ade add die kat fb.... disebab kan wawa tak letak gamba kat avvi die mase chatin tuh... aku pon la org yg ade name berkait ngan wawa........ then mase aku kat zoo tuh... huhuhu... nasib baik tak salah tgok..... luper nyer yg aku add tuh KA.... muahahahahahahhahaaa................ org nyer dok sebelah2 jer maser jual baju tuh........ huhuhu..... then aku jumper fyza n myss... siot jer fyza kate aku menipu dlama gamba kat chatin.... aku dah kasi amaran kat die.... jgan pernah percaye pada gamba.... gamba selalu menipu.... lgik pon gamba yg aku gune tuh gamba tahun lepas huhuhuhu.........



ciklin


along akim

ibu

okeh sambung cter balek..... lepas aku amek air jer... aku nk tempat lepak makan aku ngan team P.O.N.Y. PONY PON PON.............. aku tgok akem n juan tgah lepak kat situ.... yer la mark kan stay umah juan.... so dorunk dah kenal la..... emmm.... aku pon pkir 2 3 kali.... kalu aku dok situ , nti ader org kate aku over lakss.... padahal mmg tu tempat dok aku..... emmm tak per la.... dok jer la........... makan la ngan dorunk.... tapi aku tak makan pon.... tak tau la.... sbb aku gumbire kot ari tuh.... walaupon baru, kenal tapi aku cam dah lame kenal ngan budak2 ni......... sportin giler la dorunk ni.......... lagik pon aku kalu tgah gumbire tak braper selere nk makan.... huhuhuhu.... aku time hati tak tenang jer aku makan banyak....... huhuhuhuhu........ then lepas tuh ade sesi akim potong kek...... rasmikan GAFIMMERS club... n ader ucapan dari akim n juan.... then akim nyanyi......... lepas tuh ader last game........... kalu tak silap aku....... DADADIDU...aper tah.... saper la yg wat tajok game ni.... terbelit lidah aku nk nyebot nyew....... huhuhuhuuuuu............ then disebabkan aku dtg lambat n tak main game yg memule tadi.... dorunk suroh aku main game ni.... lead plak tuh.... emmm.... baling dadu......... kalu hijo kedepan, kalu merah kebelakang.... huhuhuhu........ ofcoz la aku menang........ huhuhuhuuuu............ tgok kaki la............ sekali jer merah......... tq for JUAN sbb balingan terakhir anda, kami menang..... huhuhuhu............. tapi game keseluruhan kami dapat no 2 jerk...... huhuhu tak per la............


disebabkan kaki inilah kami menang...huhuhu

balingan bertuah......huhuhu

lepas habes game tuh...... ade la beberaper acare........ cabutan bertuah (ini mmg aku dari dulu tak pernah bertuah.... tapi mark ade dapat hadiah....huhuhu), then akim nyenyi lagik..... aku ngan mark dok kat nun jauh.... tapi tibe lagu bencinta rase cam nk kedepan jer.... so aku ngan mark pon kedepan.... tak sangke..... sampai je depan AKIM panggil aku naik pentas...... huhuhu "fasongo,mark jom naik sini....." cam tuh la lebeh kurang die panggil aku.... die ni mmg sportin ngan peminat.... so aku ngan mark pon dok kat atas pentas tuh ngan beberaper commitee gafim yg lain......... then aku ngan mark kebelakang....... malas dok depan sempit........ bebual ngan semue org....... bebual ngan ibu lagik..... huhuhu....... okeh malas nk cter pepangjang........ lepas jer penyampaian hadiah tok group2 yg menang.... semue pon beredar....... tapi aku balek lambat.... sbb nk balek ngan myss n fyza..... tapi aku dah janji nk antan ecah balek.... so aku suruh ecah tggu kat depan dulu... sementara aku tggu postmoterm abes......opss luper... sebelom tuh....aku ade jumper ngan ciklin pasal akim ade program AC disini kat semenyih....... so aku n dak2 gafim yg len rase cam nk g tgok.... so kami pon berbincang la sedikit.... ciklin ajak g berkhelah ..... kat sungai tekala if im not mistaken la...ngan famili akim skalik....huhuhu... lara n rere mmg konfom..... eleza n abg lan.....wawa awal2 lagik die kate nk join, aku ingat lagi....die kate " songo masok kan name aku dalam list esok ye"...huhuhu... cam la aku ketue rombongan....huhuhu......tapi wawa mmg peramah gile..... huhu ..... okeh sambung.......... then lepas je abes..... aku balek.... then aku jumpe eleza kat luar...... die kate nk g minom2 ngan KA n famili........ so aku rase cam nk join......... lepas aku anta ecah kat stesen lrt kat taman melati....... aku pon sms lara n rere........ dorunk pon ajak aku join skalik.... so aku pon join la.... g jusco kat setiawangse kalu tak silap..... kat A&W........... lepak2 minom2..... bebual ngan KA....n bebudak len....... then balek.......



aidit anak KA(wakil PONY PON PON), rere, akim, n rosman kat belakang tuh........


ai kat pentas selepas di panggil akim......ngan mark skalik...n commitee gafim....


P.O.N.Y. PONY PON PON

tapi aku tak balek umah terus......... aku ingat nk beli something.....kat BB.... so aku pon kol NIK...... teman aku.... then aku g amek die....... sampai jer BB.... kedai sumer nk tutup.... yer la... dah nk kol 10 malam..... so aku ingat nk tgok wayang jer aper yg ader........ nk tau tak????? aku ngan balek zoo tak mandi... bau hewan2 zoo..... pakai baju gafim tuh.... tapi tak per baju tuh lawo....... g tgok wayang..... tak leh jadik aku kener gak tgok transpomer tuh...... cek punyer cek... adek lagik teket.... tapi nun... depan skali........ lantak la.... beli jer teket tuh.............. huhuhu......... huh... penat nyer.... tapi mmg best gler cter tuh....... lepas abes jer wayang tuh aku tros g balek anta NIK.... n tido.......... zzzzzzzzzz

aku harap akan ade event yg hebat begini lagik... we olss enjoy sangattttt......

Saturday, July 11, 2009

-BENGANG AKIM AF7 (CHIPMUNK VERSION)-

video


Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik kuberalih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin kupercaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata

Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan kukembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin sama dirimu yang sering berdusta

Tak mungkin kupercaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku

Letih hatiku diserang pilu
Letih hatiku teringat janjimu oh caramu
Akan kuteruskan hidupku oh tanpamu

Tak mungkin kupercaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata

Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa

Kerunsingan diriku terasa

* NI LA BIDEO YG AKU JUMPEW MASE PEPAGI AKU BUKAK BLOG AKIMFAN TU.... HUHU CHOMEL BTOL SORE CHIPMUNK NI..... LAYAN LA BIDEO NI...........

-SO WHAT???-

*hanya sekadar catatan lamew yg aku nk post jew....... perkare ni dah berlaku tahun lepas..... dalam bulan 4 or 5 cam tu la....... tahun???? ofcoz 2008.............. bacew la kalu nk..............


hellllo.......!!!!!!!

tak perlu la nak bezer2 kan orang kat sekeliling anda.........

keraner pebedaan anda dan mereka adalah amat jauh sekali............

so....what is the problem about that???????

jika anda pikir anda berada diperingkat yg amat tinggi sekali...... anda salah......

ini kerana setiap orang ader peringkat pemikiran mereka sendiri........

dan disebabkan peringkat pemikiran yg berlainan itu ......seseorang itu tidak layak berada diperingkat yg anda raser tidak layak????

WHAT THE FUCK R U TALKING ABOUT???????

biler kiter suker kiter akan memuji sesuatu itu...... seindah bunga ditaman..........

biler kiter suker kiter akan memuji sesuatu itu...... setinggi gunung EVEREST.....

tapi biler kiter benci...... bunger mawar pon boleh jadi bunger tayar....... gunung EVEREST pon boleh cair dengan kepanasan hati kotor kiter ini........

ITU LAH SEBENARNYER SALAH KITER....................

anda sepatot nyer memberi ruang kepada orang lain untuk meluah kan pemikiranyer sendiri...........

jangan pakse orang yg anda tidak kenali itu........ menukar identiti mereka....... lagi2 biler anda pakse untuk mengikut ajaran anda........

itu tidak betol........ KAMI SUDAH MATANG...... katernyer...... mereka tahu aper yg mereka perlukan.... dan biar lah mereka mengikut aliran mereka sendiri.......

aper yg anda raser sekarang ini????? anda seperti seorang CONDUCTOR yg conduct segrombolan pemusic untuk memainkan music anda..........

TAPI SEBENAR NYER ANDA BUKAN SESIAPER PON!!!!!!!!!

(JIKA DIBERIKAN PELUANG.... AKU AKAN PULANG DAN MULAKAN SEMULA PELUANG YG ADER SEBAIK2 NYER)

NABEL...........

-PERJUMPAAN NGAN CHATERS BADRULAFTERSIX.BLOGSPOT.COM-


*walaupon lmbat nk post..... pham2 lew k.... ctew ni dah lamew.... dah basi kot.... ahaksss.......

27/06/2009 (sabtu) - hahaa..... dah lamew nk tulis bendew ni tapi tak berkesempatan..... (tak sempat kew malas??? adeh....) okeh aku mulew....... hari ni aku tido umah sewer lamew aku..... *dulu tak teringin pon nk tido sini... sbb adew prob... hahahaaa...... tpi disbbkan aku nk pinjam ketew sin chan terpaksew... n aku skang ni pon mmg tak nk carik gadoh dah... aku nk hidop free of any prob,..... *i always tried... but can't... mmg hidop ini pahit kan??? ahaksss..... adeh... tak nk emo la ... coz aku nk citew pasal.... all the hapinessdid happened to me....ahaks........ ouhkeh ari ni aku adew date.... wif.. badrulaftersix.blogspot.com's chaters........ dah lamew gaks plan ni... nk jumpew Kak t, abg bad, green, rose.... n others.... tapi yg boleh jumpew ari ni tu jew la.... ahakssss.... okeh bermulew nyew.... ari ni aku bangon awal... then aku tggu masew yg dintikan sajew.... pulak tu ..... adew oyen kat umah...... cam biasew la..... sesi ngumpatan akan bermulew.... ahakssss..... dah lamew tak jumpew oyen.... banyak ctew kami bualkan.... cam ner idop die n aboy berubah.... bagos aboy pon dah lebeh memahami... so aku tak yah nk risau kan oyen lgik sebab aku yakin oyen akan lebeh tenang..... tgu2 oyen pong katew die nk blek umah kat ampang... alang2 aku nk kuar naik ketew... aku antaw oyen skali kew ampang... tak pernah umah oyen....... so skang aku dah tau la nk g umah die cam new.........*tupon kalu aku tak lupew lgik lew... aku ni kan short term memory ahakssss..........

lepas aku g antaw oyen... aku tros ke bandar KL, tros kew KLCC....... tak sangkew awal aku ni.... janji nyew dalam kol 4 ptang aku samapi kol..... 3... adeh awalssss........ aku pon g la tmpat yg di janjikan....... NANDOS KLCC........... hahahaaaa.............. tak la ramai org brator........... so aku tepon Kak t dulu katew aku dah samapi n nk bookin..... so aku pon tgu lew kat situ........ beberapew minit lepas tu... kak t n her dougther datang........ nana........... chomel mereka berdue ni......... cam adek bradek plak...... ahakssss.................. kami pon berkenalan la...... yew la sbelom ni berkenalan kat cb jew.... hahahaaa.... macam2 kami berbual.... amsk gamba..... then kami pon bertukar2 hadiah...... kak t banyak kasi aku barang..... adeh.... thanksss kak t.... u r so nice......

inilah KAK T........


ini KAK T n her douhter NANA

tak lamew selepas itu abg bad kol katew dah sampai kat KLCC........... then sampai lew die kew NANDOS itu............. ahaksss............. tetibew sumew *aku kak t n nana.... senyum lebar..... tak sangkew abg bad bawak diddy.... tak pernah jumpew diddy... tapi diddy adew la 1 of the x AF student yg aku minat dulu....... coz vocal die unik....... tak dew yg samew.... ahakssss...... abg bad tu baru blek dari majlis audi mok n nikky...... *btw selamat pengatin baru..... hahahaaaa....... abg bad nmpak cam biasew la yg kitew nmpa kat tv.... katew kak nor ciut always.... hahahaaaa...... diddy plak ... tak sangkew die ni very the polite ...... tapi die okeh la...... tak sombong langsong..... layan kami sumew ni cam kawan die jerk..... abg bad pon.... adeh......... tapi kami jew yg makan abg bad n diddy tak makan katew nywe mereka dah makan kat majlis audi mok n nikky td....... tapi tak pwe...la.... kami sronok ber bual.......


inilah ABG BAD tu......



ini plak DIDDY af4............


hahahaa..... ni lagi 2 org blom sampai lgik ni............... GREEN n ROSE....... mereka ni semangat g airpot n jumpew hafiz af7 tuh............... adeh..... tapi cian kat mereka ni......... hafiz adew prob yg tak dapat dielakkan so die sampai lambat n tak sempat nk beramah mesra lamew.......... tapi tak pew la..... mereka katew mereka puas dapat jumpew..... kalu dah minat tu kan...... kitew msti pham situasi org tuh.... artis la katakan .... busy jew..... kan tgah cam pisang goreng panas tuh... huhuhu..... tapi tak pew...... akhir nyew green n rose sampai........ dapat gak la...... berkenalan ngan mereka2 ni.... adeh.... dak2 ni sportin....... sempoi jerk.... cam new kat cb cam tu la mereka kat luar..... then amek gamba lgik............... adeh.............. tapi abg bad n diddy tak leh nk lamew... mereka adew show kat nilai.................. tinggal kami ber 5 kat nandos........... berbual la smpai makanan habes............... then kami pon bersurai..... tapi aku janji ngan kak t aku nk antar die balek hotel.... aku pon ikot kak t katew nk g shoppin tudung jap kat ARZU....... rose dah balek...... tggal aku n green menemani kat kak t n nana...........


hahaha.... ini lah budak yg datang lambat itu.....
ROSE n GREEN

lepas shoppin..... kat arzu tu..... n berpisah ngan green aku antar kak t balek hotel.... hotel nobel kalu tak silap... dekat ngan sogo n pertama..... then aku ingat nk g jalan2 tapi rasew cam malas jew........ so aku tros pulang............. balek jew2 aku ajak zack, pak tam n len2 kuar........ lepak2 lew kat NZ dah lamew tak lepak ngan dorunk sumew...... suasanew menjadi semacam dahulu kalew walaupon semakin jadi seperti agak janggal...... tapi okeh lew.... aku still lgik nk blajar nk memaafkan org......... thanksss guys....... pader sumer yg membuatkan hati aku gumbire hari ini......................... i love u all................... bye................

Friday, July 10, 2009

merindukan mu - D'masiv

Saat aku tertawa diatas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Reff :
Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan kukan slalu memujamu
Meski ku tak tahu lagi engkau ada dimana
Dengarkanlah aku kumerindukanmu

Saat aku mencoba merubah segalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Back to reff :


*aku sbenar nyer tak tau napew aku sukew lagu ni...... ntah,,....... sbb AKIM nyanyi masew gath tu kew????? aku rasew tidak.... kot.... tapi macam adew something yg membuat aku rasew lirik diew ni macam nk kenew jew ngan aku.............. huhuhhu mybe aku prasan kot.... tapi lirik die mmg macam menghetam aku... adeh... tak pew la... layan jew.... huhuhu....

video


*nk mendonlod bideo ni pong berejam........... adeh...........

Friday, July 3, 2009

-PERJALANAN KE KUALA LUMPUR UNTUK BEBERAPA XTVT-

26/06/2009 (JUMAAT) - smalam aku g bli teket bus tok kew KL, sbb adew beberapew xtvt. perjumpaan kecil chaters badrulaftersix.blogspot.com , gathering gafimmers@zoo negara , jumpew member2 aku yg telah lamew aku tak jumper (lamew ker??? rasew cam baru 3 bulan), adeh. aku gerak dari umah start kol3 lcam tu la..... coz bus aku kol 4 petang, sampai jew larkin, bus aku delay kol 5, hampeh............. dah la delay, tukar bus plak tuh, spatotnyew aku naik bus biasew yg adew 3 sit sebaris tu........ tapi kenew naik bus double decker yg sempit nk mampos tuh, dah la kenew dok kat atas........ adeh !!!!..... nk carik sit pon susah... sempit lg..... tak pernah aku benci nagn transnational...... tetibew aku naik hangin laks...... adeh....... aku dok sebelah dak Sabah..... okeh la budak tuh.... aku berbual ngan die dari machap.... sampai KL.... tak rasew pon bus tu gerak.... tut tut dah sampai kat pudu.......... laju gak.... aku hengat bus tu samapi dalam kol 10 or 10.30 malam, tapi awal la plak......9.30 dah sampai.....

sbelom tu, masew kat sg besi aku adew sms si Sin Chan suroh amek aku, then sampai pudu aku kol tak angkat, aku kol Fiza, SHIT....... Fiza katew sin chan tido.... mangkok ayon tol budak tuh...... then Fiza, Oyen n Aboy amek aku naik keter sin chan......... hahahaaaaaa.......... sampai sini jew la citer tok ari jumaat ahakssss....................... *walaupon aku lambat tok up date cter ni tapi tak pew la..... ni haplod gamba nyew pasal la........... adeh..........

Sunday, May 31, 2009

PeNyEkSaAn YaNg LaMa TeRpEnDaM


salam..........

lama dah aku tak tulis kan.. raser nyer lamer gak aku tak emo.. tapi skang ni aku hari2 emo.. tak tau la.. aku raser cam dudok dalam tong.. dah tak leh nak benafas lg..

aku nak tanyer sket.. kenaper eks bender yg kiter bebetol nak, susah sangat nak dapat.. aku ni terpakser buat aper yg aku tak ingin nak buat.. tertekan sangat.. banayak sebenar nyer bender yg aku nak buat ni.. tapi kenaper aku pilih tok buat bender yg aku tak suker buat?.. terpakser?.. em.. geram betol la..

memang aper yg aku buat ni kebanyak kan pilihan aku.....tapi sumer bender tu terpakser...... aku tak leh nak wat keputusan yg aku rase aku nak buat.......... cuber pikir la kan................... aku dah terseret sampai ker tahap ini............. dan sekarang maser nyer aku raser nak wat aper yg aku raser nak wat.......... coz skang ni aku tak raser bahagie sangat.......... aku raser cam hati aku ni kosong sangat.......... aku raser menyesal......rugi..........

gumbira???? jangan cakap la...... memang susah nak gambar kan perasaan aku skang ni...... kalu senyom pon terpakser........... aku nak saat gumbira dulu.........




saat ni la antara saat yg paling buat aku sangat gumbira............. tak kisah la aper pon keadaan nyer..........coz aku mmg nk sangat saat ni kembali.............. saat yg aku tak kenal erti muram...... penat....... saat yg aku sentiasa tersenyum.......... tapi tak tau la....... nak kater cam maner........

aku dah penat la tak tau nak emo cam ner lg kat cn.......... tgu la nnti aku emo lg.....guahahahhaaaa....... c ya.....