Sunday, August 16, 2009

BROOCH KRISTAL (1)

no: A001 set A
color: pearl
price: RM43


no: A001 set B
color: pearl
price: RM33


no: A002 set B
color: pink
price: RM33


no: A003 set B
color: baby blue
price: RM33


no: A004 set B
color: black
price: RM33


no: A005 set B
color: yellow
price: RM33


no: A006 set B
color: grey
price: RM33


no: A001 set C
color: black/red
price: RM33


no: A002 set C
color: orange
price: RM33

no: A003 set C
color: baby blue/yellow
price: RM33



no: A004 set C
color: red/yellow
price: RM33

*segala keterangan tetang tempahan dan penghantaran, sila lihat di sebelah kanan. terima kasih.

Saturday, August 15, 2009

AK3M-BENGANG

AK3M-BENGANG

video


Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Chorus:
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
kerungsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin aku sama
dirimu yang sering berdusta

Chorus:
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
kerungsingan diriku

letih hati ku diserang pilu
letih hati ku teringat janji mu...ooooooo
cara mu.........
akan ku teruskan....
hidup ku oooooo tanpa mu...... oh...

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
kerungsingan diriku terasa....O0o0o0o0o0

*nk komen sket pasal VC ni....... okeh la... aku rase cam teralu biase.... then "cam tu jer"...???.... kalu kasi sket flashback pasal kenangan die sebelom die bakar keter n mase die bakar kete lagik okeh kot....... terlalu simple...... but cinematografi die chantek...... gamba ala2 boleh wat org mimpi.... walau pon tak beraper puas hati....(pasal lagu ni best.... deserve VC yg lagi power........)
overall untok vc pertama akim dah wat yg terbaik untuk lakonan dalam vc n i hope more from ur talent........ GO GO........ huhu...... *nti kalu ade lagi nk komen aku tambah ...hahahaaa

Thursday, August 13, 2009

-hari hari yg baru dalam hidop-

*dengan sengaja nye aku melangkah post2 yg belom di post lagik.... tak per nti aku tulis kan.... skang ni ponat...... huhuhu

okeh ari ni aku nk citer serbe sedikit hari2 aku................ semalam.....12/08 aku aku lincah ke kota tinggi , kg lukut untok ke umah snchan.... nk bincang pasal business.....tinggal keter kat umah snchan...naik keter snchan............ then aku , snchan , fiza.... lincah ke skudai ke umah ibu akim.... untok berbincang pasal perniagaan......... bebual sket ngan ibu... care2 nk wat batang burukss ittu.... tgok stok ibu yg banyak ....... cam tak cayer jer ibu buat sorunk .... banyak gile..... mmg tabek ngan ibu..... then cter lagik ngan ibu pasal akim n dot dot dot...... then amek sket product yg aku dah tempah..... alhamdullilah dah ramai yg nk amek batang buruk tu.... nti pada sape yg tempah aku antar kay......... then g jusco taman U untok shoppin.... tapi jusco taman U langsong tak der paper pon.... tapi habes duit aku kene kikis ngan snchan blanje dorunk pizza..... tapi tak per la.... aku pon kenyang sampai tak leh nk bangon.... huhuhu....... then teros ker larkin...fiza nk balek KL... nk beli teket tapi teket tak de yg pukol 8... aku kene balek cepat sbb esok nye aku ade berniage kat pasar pagi kat kawasan umah aku.............. so fiza amek bus kol 11.30 malam........ then balek semule ker umah snchan kat kg lukut..... amek keter n amek barang untok berniage esok.......... sampai umah wat sket kire2.......... on9 kejap...tido.......... wahhhhh........ ponat dent..........


13/08 - hari ini... bangon awal....... ngantok giler...... bersiap untok ke pasar pagi untok berniage..... dari kol 7 sampai kol 12 lebeh kot...... dapat la sket rezeki.......... baru lagik kan....... then baelk umah aku.... snchan nk on9 jap...tapi aku, selepas makan nasi bebek(itik) yg aku beli pagi tadi... tak makan2 sbb tak de mood nk makan) aku tido jap...... (jap??? ade la dekat 1 jam kot huhu) then snchan balek kg lukut tok tukar keter..... kate die nk ajak aku g imigresen ade kejer sket..... then aku pon kuar lepas die sms die dah tukar keter.... ade misunderstanding pasal tempat nk berjumpe..... tapi last2 kami jumpe kat hospital sultan ismail (HSI).... aku park keter kat situ.... then naik keter snchan...... tenggok2 jam dah kol 4 .... so tak jadi nk g imigresen.... g jusco jer... shopin sebab smalam tak jadi shoppin.... so g jusco tebra city....... banyak giler sale.... aku dapat satu kasut snikers SEMBONIA...... lawo gak... ade 20% kalu tak silpa aku, then g padini concept store.... ade sale banyak gile naik juling aku..... aku dapat 2 polo shirt, stokin, jeans sehelai, kemeje, then aku ternampak tali pinggang yg leh mechin ngan kasut aku.... so aku beli........ ngan snchan dapat satu kemeje....... kemeje aku ngan snchan 70% beb... lawo2 lak tuh........tu jer kot............ sume skali termasok kasot tadi.......... dalam rm450 kot....... wah...... larik baget aku bulan ni...... waaaaa.................... then kami g makan kat foodcort....... then kami g amek keter aku kat HSI.......... then g taman rinting , g umah alip nk mintak brooch... barang business baru.... new product (nti aku post kat sini yek...boleh order on9)........ then aku g basoh keter ...... then g kedai makan kat taman rinting tuh........ amek gamba brooch tuh......... snchan on9..... then beberaper jam lepas tuh alip datang.... (lepas teman mak die g jusco) bincang lagik pasal business............ then minom2 ........ balek..... samapi umah aku mandi , tunjok barang ngan mak aku , then g umah makcik aku jap tunjok barang kat kakak sepupu aku....... die tros order brooch tuh... huhuhuuuuuuu makan kat umah makcik aku.... wah.... sodap nye mee goreng berkat dari kenduri tuh.................... then balek umah .......on9.......huhuuuu.... carik kabel tok nk haplod gamba brooch .... then salah amek kat kakak aku tuh.... tak per la esok jer la............ opsss........ luper nk g tau...... snchan tu... name die khairul anuar........ die ni dulu housemate aku kat KL, mase belaja dulu..... skang ni die business partner aku............. doakan kami berjaye kay..............

*next post yg tertunggak akan ku coba untok trus post esok...........

Wednesday, August 5, 2009

-gath GAFIM @ zoo negara -

* walaupon dah sebulan lebeh aku g gath ni.... baru nk tulis... emmm... ni pon malas ni tapi cam ter pakse lak... hahaha..... k la aku cter........




28/06/09- eemmm.... hari ini adalah hari yg aku nanti kan....... lame gak aku nk tggu... akhir nyew... tiba jugak..... okeh ber mula nya.......

(dialam mimpi aku terbayang sesuatu... tetibe aku terjage..... wah...!!!!!!!!!!!!!)
F***KI*....................... kol 11.30 pagi????? cheeiitttt........... malam tadi aku dah mintak tolong SYD untok kejotkan aku bangon pada kol 7................. wargggggg............... betapa marah nyer aku.... bengang..... tapi tak per la.... aku mintak tolong org kan???? tak per...... g bergegas mandi.............. ngan rambot basah nyer.... aku tros jer g lari masok keter... (kete sinchan yg aku pinjam mase g KL... dah janji nk isi minyak penoh...) haha...... tanpa memanaskan kete itu.... aku tros jer pecutt..... sambil2 bukak tingkap....... sebab nk keringkan rambot.... huhuhu....... tak sangker..... dari setapak indah ke zoo 10 min jer.... muahahahahaha........ tak pernah selaju itu pemanduan ku sebelom ini.... huhuhu....... sampai jer zoo...... F**K.......... parkin A full........... so aku kener g park B yg nun dibelakang ittuew......... dengan perasaan yg amat bengang.... aku terus capai hanpon n kol ECAH.......... 18 tahun aku kol die tak angkat2...... sape lgik ek aku nk kol????? ELEZA.......... ni pon tak angkat2........... emmm.... MARK? aku try kol mark......... mark kate die tgah main game.... emmm...... tak per aku kol LARA................... lara kate ader org amek nti kat gate A............ okeh aku pon pusing la balek ke gate A tuh nun kat depan............... tggu punyer tggu....... ternmpak SM ngan kameramen die..... tggu lagik..... ader 2 wanita ini amek ai... kalu tak silap.... kak addya ngan dilla amek....... kak addya kate akim baru jer sampai ngan famili die.... em... tak nmpak pon tdi kat gate........ tak per la..... sampai jer kat tapak gath tuh.... huh ramai nyew.... cube teke org yg pertame aku nmpak......... hahaah..... ofcoz la LARA n ROSMAN........ sore lara boleh dgar dari kandang vavikss tuh lg tau.... hahahahaha....ampon lara........then aku pon pusing2....... jumper eleza..... pusing lgik jumper rere........ pusing lgik.... cam nmpak ecah..... then aku pon tgor la ecah......... kenape ecah??? sbb kat situ ecah sorunk je la yg aku ingat muke nyer...huhu... ader sorunk lelaki kat situ.... emmm ni musti mark... hahahaha... btol tu mark... yg berambot spike tuh....huhuhu....... then kat situ ader erma, sarah,mai, dll..... yg len aku luper...huhuhu..............

abg bad

rosman n lara

mark n ecah

lepas tu ecah suroh aku g amek baju........ emmm........ dapat goodybag..... dalam tu ader baju file zoo negare....... sarapan........ sarapan????? motip sarapan?????? padahal dah kol 12????? huhuhu...... aku pon lepak la kat tempat mereka ittu....... bebual ngan ecah mark n lenlain........ banyak bende la bebual.... then aku g la pntas tuh g amek makanan.... yer la... aku sampai jer dah waktu lunch huhuhuhu......... jumper abg bad..... kene marah.... muaaaaaaaaaa.............. abg bad kate.... "kol braper ko datang ni????" hikhikhik....... tu la malam sebelom tuh aku ader chat skejap kat cb.... abg bad kate " fas g tido esok nk bangon awal...." huhuhu tapi malam tuh aku lepak ngan mber aku..... sampai kol braper tah.......... tau tau lambat bangon..... huhuhuhu....... then aku g amek makan n air...... emmmm.... jumpe si lara n rere n wawa n lelain........ boleh pulak lara sound gune mic kuat2 "saper2 yg slalu chat kat gafim cb tuh... ni la fasongorilla......" boleh??? sumer tgok aku....... segan siottt....... segan kew???? hikhikhik..... blom aper2 aku dah nmpak dah... budak2 ni sportin gler......... sorunk2 aku berkenalan...... sumer nyer yg aku kenal kat chatin room tuh......... nk tau satu cter tak???? hahaha.... sejak aku chatin ngan wawa... aku rase aku ade add die kat fb.... disebab kan wawa tak letak gamba kat avvi die mase chatin tuh... aku pon la org yg ade name berkait ngan wawa........ then mase aku kat zoo tuh... huhuhu... nasib baik tak salah tgok..... luper nyer yg aku add tuh KA.... muahahahahahahhahaaa................ org nyer dok sebelah2 jer maser jual baju tuh........ huhuhu..... then aku jumper fyza n myss... siot jer fyza kate aku menipu dlama gamba kat chatin.... aku dah kasi amaran kat die.... jgan pernah percaye pada gamba.... gamba selalu menipu.... lgik pon gamba yg aku gune tuh gamba tahun lepas huhuhuhu.........



ciklin


along akim

ibu

okeh sambung cter balek..... lepas aku amek air jer... aku nk tempat lepak makan aku ngan team P.O.N.Y. PONY PON PON.............. aku tgok akem n juan tgah lepak kat situ.... yer la mark kan stay umah juan.... so dorunk dah kenal la..... emmm.... aku pon pkir 2 3 kali.... kalu aku dok situ , nti ader org kate aku over lakss.... padahal mmg tu tempat dok aku..... emmm tak per la.... dok jer la........... makan la ngan dorunk.... tapi aku tak makan pon.... tak tau la.... sbb aku gumbire kot ari tuh.... walaupon baru, kenal tapi aku cam dah lame kenal ngan budak2 ni......... sportin giler la dorunk ni.......... lagik pon aku kalu tgah gumbire tak braper selere nk makan.... huhuhuhu.... aku time hati tak tenang jer aku makan banyak....... huhuhuhuhu........ then lepas tuh ade sesi akim potong kek...... rasmikan GAFIMMERS club... n ader ucapan dari akim n juan.... then akim nyanyi......... lepas tuh ader last game........... kalu tak silap aku....... DADADIDU...aper tah.... saper la yg wat tajok game ni.... terbelit lidah aku nk nyebot nyew....... huhuhuhuuuuu............ then disebabkan aku dtg lambat n tak main game yg memule tadi.... dorunk suroh aku main game ni.... lead plak tuh.... emmm.... baling dadu......... kalu hijo kedepan, kalu merah kebelakang.... huhuhuhu........ ofcoz la aku menang........ huhuhuhuuuu............ tgok kaki la............ sekali jer merah......... tq for JUAN sbb balingan terakhir anda, kami menang..... huhuhuhu............. tapi game keseluruhan kami dapat no 2 jerk...... huhuhu tak per la............


disebabkan kaki inilah kami menang...huhuhu

balingan bertuah......huhuhu

lepas habes game tuh...... ade la beberaper acare........ cabutan bertuah (ini mmg aku dari dulu tak pernah bertuah.... tapi mark ade dapat hadiah....huhuhu), then akim nyenyi lagik..... aku ngan mark dok kat nun jauh.... tapi tibe lagu bencinta rase cam nk kedepan jer.... so aku ngan mark pon kedepan.... tak sangke..... sampai je depan AKIM panggil aku naik pentas...... huhuhu "fasongo,mark jom naik sini....." cam tuh la lebeh kurang die panggil aku.... die ni mmg sportin ngan peminat.... so aku ngan mark pon dok kat atas pentas tuh ngan beberaper commitee gafim yg lain......... then aku ngan mark kebelakang....... malas dok depan sempit........ bebual ngan semue org....... bebual ngan ibu lagik..... huhuhu....... okeh malas nk cter pepangjang........ lepas jer penyampaian hadiah tok group2 yg menang.... semue pon beredar....... tapi aku balek lambat.... sbb nk balek ngan myss n fyza..... tapi aku dah janji nk antan ecah balek.... so aku suruh ecah tggu kat depan dulu... sementara aku tggu postmoterm abes......opss luper... sebelom tuh....aku ade jumper ngan ciklin pasal akim ade program AC disini kat semenyih....... so aku n dak2 gafim yg len rase cam nk g tgok.... so kami pon berbincang la sedikit.... ciklin ajak g berkhelah ..... kat sungai tekala if im not mistaken la...ngan famili akim skalik....huhuhu... lara n rere mmg konfom..... eleza n abg lan.....wawa awal2 lagik die kate nk join, aku ingat lagi....die kate " songo masok kan name aku dalam list esok ye"...huhuhu... cam la aku ketue rombongan....huhuhu......tapi wawa mmg peramah gile..... huhu ..... okeh sambung.......... then lepas je abes..... aku balek.... then aku jumpe eleza kat luar...... die kate nk g minom2 ngan KA n famili........ so aku rase cam nk join......... lepas aku anta ecah kat stesen lrt kat taman melati....... aku pon sms lara n rere........ dorunk pon ajak aku join skalik.... so aku pon join la.... g jusco kat setiawangse kalu tak silap..... kat A&W........... lepak2 minom2..... bebual ngan KA....n bebudak len....... then balek.......



aidit anak KA(wakil PONY PON PON), rere, akim, n rosman kat belakang tuh........


ai kat pentas selepas di panggil akim......ngan mark skalik...n commitee gafim....


P.O.N.Y. PONY PON PON

tapi aku tak balek umah terus......... aku ingat nk beli something.....kat BB.... so aku pon kol NIK...... teman aku.... then aku g amek die....... sampai jer BB.... kedai sumer nk tutup.... yer la... dah nk kol 10 malam..... so aku ingat nk tgok wayang jer aper yg ader........ nk tau tak????? aku ngan balek zoo tak mandi... bau hewan2 zoo..... pakai baju gafim tuh.... tapi tak per baju tuh lawo....... g tgok wayang..... tak leh jadik aku kener gak tgok transpomer tuh...... cek punyer cek... adek lagik teket.... tapi nun... depan skali........ lantak la.... beli jer teket tuh.............. huhuhu......... huh... penat nyer.... tapi mmg best gler cter tuh....... lepas abes jer wayang tuh aku tros g balek anta NIK.... n tido.......... zzzzzzzzzz

aku harap akan ade event yg hebat begini lagik... we olss enjoy sangattttt......