Thursday, August 13, 2009

-hari hari yg baru dalam hidop-

*dengan sengaja nye aku melangkah post2 yg belom di post lagik.... tak per nti aku tulis kan.... skang ni ponat...... huhuhu

okeh ari ni aku nk citer serbe sedikit hari2 aku................ semalam.....12/08 aku aku lincah ke kota tinggi , kg lukut untok ke umah snchan.... nk bincang pasal business.....tinggal keter kat umah snchan...naik keter snchan............ then aku , snchan , fiza.... lincah ke skudai ke umah ibu akim.... untok berbincang pasal perniagaan......... bebual sket ngan ibu... care2 nk wat batang burukss ittu.... tgok stok ibu yg banyak ....... cam tak cayer jer ibu buat sorunk .... banyak gile..... mmg tabek ngan ibu..... then cter lagik ngan ibu pasal akim n dot dot dot...... then amek sket product yg aku dah tempah..... alhamdullilah dah ramai yg nk amek batang buruk tu.... nti pada sape yg tempah aku antar kay......... then g jusco taman U untok shoppin.... tapi jusco taman U langsong tak der paper pon.... tapi habes duit aku kene kikis ngan snchan blanje dorunk pizza..... tapi tak per la.... aku pon kenyang sampai tak leh nk bangon.... huhuhu....... then teros ker larkin...fiza nk balek KL... nk beli teket tapi teket tak de yg pukol 8... aku kene balek cepat sbb esok nye aku ade berniage kat pasar pagi kat kawasan umah aku.............. so fiza amek bus kol 11.30 malam........ then balek semule ker umah snchan kat kg lukut..... amek keter n amek barang untok berniage esok.......... sampai umah wat sket kire2.......... on9 kejap...tido.......... wahhhhh........ ponat dent..........


13/08 - hari ini... bangon awal....... ngantok giler...... bersiap untok ke pasar pagi untok berniage..... dari kol 7 sampai kol 12 lebeh kot...... dapat la sket rezeki.......... baru lagik kan....... then baelk umah aku.... snchan nk on9 jap...tapi aku, selepas makan nasi bebek(itik) yg aku beli pagi tadi... tak makan2 sbb tak de mood nk makan) aku tido jap...... (jap??? ade la dekat 1 jam kot huhu) then snchan balek kg lukut tok tukar keter..... kate die nk ajak aku g imigresen ade kejer sket..... then aku pon kuar lepas die sms die dah tukar keter.... ade misunderstanding pasal tempat nk berjumpe..... tapi last2 kami jumpe kat hospital sultan ismail (HSI).... aku park keter kat situ.... then naik keter snchan...... tenggok2 jam dah kol 4 .... so tak jadi nk g imigresen.... g jusco jer... shopin sebab smalam tak jadi shoppin.... so g jusco tebra city....... banyak giler sale.... aku dapat satu kasut snikers SEMBONIA...... lawo gak... ade 20% kalu tak silpa aku, then g padini concept store.... ade sale banyak gile naik juling aku..... aku dapat 2 polo shirt, stokin, jeans sehelai, kemeje, then aku ternampak tali pinggang yg leh mechin ngan kasut aku.... so aku beli........ ngan snchan dapat satu kemeje....... kemeje aku ngan snchan 70% beb... lawo2 lak tuh........tu jer kot............ sume skali termasok kasot tadi.......... dalam rm450 kot....... wah...... larik baget aku bulan ni...... waaaaa.................... then kami g makan kat foodcort....... then kami g amek keter aku kat HSI.......... then g taman rinting , g umah alip nk mintak brooch... barang business baru.... new product (nti aku post kat sini yek...boleh order on9)........ then aku g basoh keter ...... then g kedai makan kat taman rinting tuh........ amek gamba brooch tuh......... snchan on9..... then beberaper jam lepas tuh alip datang.... (lepas teman mak die g jusco) bincang lagik pasal business............ then minom2 ........ balek..... samapi umah aku mandi , tunjok barang ngan mak aku , then g umah makcik aku jap tunjok barang kat kakak sepupu aku....... die tros order brooch tuh... huhuhuuuuuuu makan kat umah makcik aku.... wah.... sodap nye mee goreng berkat dari kenduri tuh.................... then balek umah .......on9.......huhuuuu.... carik kabel tok nk haplod gamba brooch .... then salah amek kat kakak aku tuh.... tak per la esok jer la............ opsss........ luper nk g tau...... snchan tu... name die khairul anuar........ die ni dulu housemate aku kat KL, mase belaja dulu..... skang ni die business partner aku............. doakan kami berjaye kay..............

*next post yg tertunggak akan ku coba untok trus post esok...........

3 comments:

Binti Salleh said...

Beb...
Nama wa kasi elok cket..
KHAIRUL ANUAR BIN ISMAIL...
huhuhu...
nantikan kemunculan blog aku..

songo said...

dok..... apesal name lu 'binti saleh'?

nana said...

tunggu gambor2 brooch ko..