Wednesday, October 20, 2010

Humans are created with the power to choose, once you choose wrongly, you will be blamed. If you're strong, you can not go wrong. That is what we call life. Get it? ^ __ ^

Tuesday, October 19, 2010

Like a child, once they are UNITE they will never be divide. They are honest, tireless and brave. As a clean white cloth that was never dirty. And they always looks sexy.

Monday, October 4, 2010

-Air Mata Pon Tidak Berguna-

SETELAH APA YANG TERJADI, AKU BERJANJI TIDAK AKAN MENYUSAHKAN MAK LAGI, AKU NAK MAK BAHAGIA, AKU NAK MAK SENANG, AKU TAK TENANG BILA MAK ASEK RISAU JE, "MAK, AMI NAK MINTAK MAAF SBB AMI BANYAK BUAT SALAH, DOSA AMI TERLALU BANYAK, KASIH SAYANG MAK, SANGAT BESAR BUAT AMI, AMI SEDEY SEKARANG, MAK , AMI MINTA MAAF DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI"

Friday, October 1, 2010

-The Jeng's (4)-

Episode seterus nye.... haha

The Jeng's Versi - Hadek2 Nate ... hahaha

DILA - ADEK KUKIS

Okeh, tentang dila, ape aku nak taip neh? dila ni antara dalam family the jengs yg buat aku senang, umur? 16 tahun la... tua setahun dari adek pompuan aku si nurul nabilah tu. Dila ni juga antara orang yg tahu bila aku susah hati, bad mood ect , terus die call. haha... ade dalam 2 jam biase nye kami berbual, tu paling sekejap kot, hahaha... tapi die neh pon selalu emo... but as her 'brother' , aku paham, die hanya 16 tahun, untuk seorang pelajar sekolah menengah mmg akan bergitu, (tapi aku tak, LOL) selain itu, dila ini juga seorang yg mempunyai bakat yg besar dalam bidang masakan, kukisan (ade ke name neh?) haha... bukan nak puji lebih2, tapi kukis yg dila buat neh mmg TERBAEK!!! improve sket leh bukak kedai, kalah famous amos... haha selain kukis, aku juga meminati LASAGNA buatan dila neh, perhhh... die mmg suke buat aku gemok segemok-gemoknye... kalau cakap pasal masak aku rase 'kakak2' die pon kalah (matilah statement aku neh) haha... walaupon DILA neh 'code putih' tapi aku sure die akan jadi 'code hijau' bile sampai mase nnti... (tak yah nak bangga sangat hokkeh, nnti kene tarik balik, LOL) aku tak tahu sejak bila aku mula sayang dila ni seperti adek kandung aku sendiri. Tapi aku sure yg aku boleh 'teman' die sampai bila2. Dila mmg seorang yg tabah, aku tahu. Untuk DILA, saya harap, awak hadapi hidup awak dengan tenang, sebagai sorang yg berusia 24 tahun ni (belom tua lagi hokkeh) saya nasihat kan supaya awak selalu happy dengan org2 di sekeliling awak, termasok papa rock, ooopppssss.... haha... So, pada siapa yg buat kacau sama adek ku neh, 'OVER MY DEAD BODY'... LOVE !!!


AZREQ - ADEK PLAZTINUM

Jeng Jeng Jeng... suspen sket... haha... kalau pasal si az neh mmg kene suspen, pasal ape? die ni selalu suke buat orang pening pale, hahaha... tapi aku suke... Az ni selalu buat orang lain ketawe, menghiburkan hati orang. Kalu si Az tak de, aku rase hidup aku dan kawan2 aku yg lain musti kurang meriah. Az ni budak baik (bak kate IBU) YA, aku mmg nampak keikhlasan dalam diri die, jujur, (walaupon kengkadang sakit hati gak hahaha...) kadang2 die ni lagi hebat dari aku, die ajar aku buat video, ajar aku tunjuk kan jalan (ok aku sedang menipu sekarang ni, LOL) . Kenape aku berkawan dengan AZ? selain dari sebab2 diatas, aku cume rase kami mmg ade keserasian bile berkawan, (mmg aku jenis tak pilih kawan) dan die ni seperti yg aku cakap, jujur, itu yg aku perlukan, tak lebeh, suka buat aku happy, tapi biase lah kan, die ni pon budak sekolah gak, emo gak. Kepada AZREQ, ni nasihat aku, kite ni mmg banyak kekurangan, tapi kekurangan kite kadang2 jadi kelebihan kite pada orang lain, dan dalam persahabatan kekurangan dan kelebihan tu yg menyempurnakan hubungan kite, so bila kita terlalu ambil hati, pada benda yg remeh temeh, itu yg selalu merosakkan pemikiran kite, aku harap persahabatan kite ni kekal sampai bila2. Sebagai seorang lelaki kite musti kuat, biar org cakap kita ni tak de perasaan or what. Yang penting kita tahu siapa diri kita, 'family' kita tahu siapa kita. KUAT OK!!!

sekian,
bersambung...

Thursday, September 9, 2010

-SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI-

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI to Family n sanak saudara, The Jengs ☾☆ , AFTERSIX FAMILY, kwan2 Skolah rendah SG TIRAM n mnengah ULU TIRAM, Skolah Teknik Perdagangan, Kolej Islam Antarabangsa, Kwan lepak NZ hehe, kwan FACEBOOK, n smua yg mngaku sye ni KAWAN. MAAF ZAHIR n BATIN, Jika ada trsilap kata, trguris prasaan, sye hnya manusia biasa yg slalu mbuat ksilapan. Smoga Anda Berbahagia diSamping Kluarga Tersayang!!! ^__^

Seperti biase la kan, aku terpakse tiggalkan post2 tergantung, aduh semakin malas aku nak up date, hehe tapi aku akan up date, jgn risau...

ok kali ni aku nak berbual pasal RAYA la... ape lagi... ye la tiap2 tahun kite akan melalui bulan RAMADHAN n SYAWAL, tapi bulan RAMADHAN dah tamat hari ini. Esok kite akan melalui bulan syawal pulak. So banyak bende yg kite perlu persiapkan.

Jadi ni lah pengalaman aku tahun ni. Bermula dengan bulan RAMADHAN yg sangat indah pada tahun ini. Ramadhan tahun ini sangat bermakna bagi aku, berpuasa bersama teman2 rapat, (the Jeng's) memasak untuk berbuka bersama kawan2, kejut kawan bangon sahur, dan manage untuk GAFIM GlamouRamadhan (berbuka puasa bersama AKIM AF7) dan yg paling besar, ibadah tarawih yg aku kerjakan. Alhamdulillah for those who make my RAMADHAN very2 AMAZING!!!

Special Thanks to The Jeng's yg banyak mengubah NABIL FAHMI, i love u so much. banyak sungguh perkara yg berlaku masa RAMADHAN tahun ini.

Tapi ni aku nak cerita, 4 hari di rumah sebelom raya ni. sebelom tu... aku nak wish SELAMAT ULANG TAHUN kepada kawan baik aku @SHAZNI RERE... ko dah tue dow... hahaha dan kepada @KAK DNAZ SELAMAT ULANG TAHUN, tapi kak dnaz selalu nmpak muda... hahaha...

Ok, Aku balik KAMPONG bersama @ARIF n @MALA. Naik bus TRANSNATIONAL, aku beli teket, jam 10.35 malam 04/09/2010, sabtu (sepatot nye) tapi bus delay sampai dah nak jam 1pagi!!! puas dah aku carut malam tu. Tapi ape2 pon aku nak terima kasih kat @KAK SALLY @FUZAH&kawan die @MYSSFARA @ZA AZMAN n my bestfrenz @ROSMAN pasal sanggup tunggu kami di station bus BUKIT JALIL selama itu. Sayang dow kat korunk.

OK sampai je JB, dah la tertido, terlajak plak tu, masing2 sengal, hahaha, then aku tumpang tido umah ibu, abg ngah yg amek kami. Esok nye lepas BUKA POSE baru aku balik, si GONJENG la tahan...cettt...

Dalam perjalanan balik rumah aku je, banyak bende berubah, TODAY's yg aku ingat pasaraya chokia tu, sekarang ni siap ade WATER PARK lagi, kat sebelah die, ade ala2 THEME PARK (fun fair) besar lak tu, berlampu2 berwarna warni. wahhh... Baru berape lame aku tak balik kampong, skang ni kampong aku dah macam SUNWAY LAGOON!!! tak sabar nak ajak THE JENG's dtg !!! macam2 brubah!

Tu belom lagi aku sampai umah. masok je jalan KG, wah.... seluruh jalan KG di penuhi rumah2 yg ade PELITA! (sayup2 lagu PELITA by A.P.I.) Sendiri bayangkan lah, betapa indah nye KG aku. Seluruh rombongan yg hantar aku pulang pon terpengun... ^__^

Sampai je rumah, tengok mak aku sedang mengemas rumah, salam2 sumer, ape lagi aku cek dapor la, hahaha... wah, sekarang ASTRO dah tukar kepada B.yond, hehe...

Perkara yg pertama yg menyeronokkan aku ialah, MAKANAN haha... lame tak makan masakkan mak, sedap wooo... aku balik ni, buke pose je, mak aku masak kan 'santapan jawa' haha... pernah dengar tak PECAL? sedappp.....

Ok, bermula tugas, hari pertama sampai la hari rabu pagi sebelom sahur, kerja aku mengecat umah yg tak siap2 lagi dari sebelom puase hari tu, duh..... hari terakhir cat tu, YA ALLAH!!!..... satu kejadian yg menakutkan aku, time aku sedang manjat2 nak cat bahagian atas tu, nasib baik leher aku tak putus, aku terlupe TUTOP kipas... aduh... mujur... kalu tak raye tahun ni aku tak berkepala la jawap nye... hahaha

Ok lepas berbuka hari rabu tu, aku g umah ibu ngan si AZREQ n MYSS, lame mereka tak jumpe ibu, rindu kate nye, jumpe si ARIF SAUFI yg semakin gemok walaupon baru 4 hari dok rumah. hahahaha.....

Hari ni hari khamis, hari terakhir puase pada tahun ini. wahh.. Bulan puasa yg indah pada tahun ini akan berakhir. tak kan aku lupakan. Ok... ni ade beberapa perkara pada hari ini...

Tadi aku g gunting rambut, g ngan azreq, ingat nak g tempat biase, sekali penoh da..... ramai gile org, ade mat rempit yg wat pesyen rambut tah ape2, siap nak colour rambut lagi. wowww..... mmg tak leh tggu, so aku g la cari tempat lain. Mahal sket la. tapi tak pe, esok nak raye dah....

Then tadi aku g aku g kedai, mak aku suruh beli barang nak masak2 esok, ade beberapa barang yg tak beli lagi. Pak cik kedai tu boleh tak kenal aku? dari kecik aku jadi pelanggan setia kedai runcit die, die kate "aku ingat anak cine mane la td, tak perasan" (ciss aku tau la aku dah lame tak balik KG)

Mak aku suruh beli kelape, so aku mintak la kelape 4 biji (tak cakap pon suruh parot) die dah jawab " Dik, kelapa bijik ade la, kelapa parot tak de, mesen parot terbakar" aiyooo.... dasyatt business pak cik ni, sampai meletop mesin parot.... haha...

Tau tak, ape yg aku nampak kat KEDAI RUNCIT tu? mesin slot KREDIT CARD beb...!!! kau bayangkan la. KEDAI RUNCIT kat KAMPONG ade org gune CREDIT CARD!!! KAO ADO??? ngiahahahaha.....

Seperti biase setiap malam raya aku akan parot kelape, itu dah memang keje aku, tapi kalu tak raye pon mmg aku je la yg parot kelape pon, hobi, seronok beb parot kelape neh... haha sape nak cube meh dtg umah aku, tapi bawak kelape sendiri yer... hahaha

Dan pada malam yg indah ni, Seperti tahun2 yg lepas, KG aku ni ade "kereta berhias", lori di hias dengan bentuk2 ala2 masjid, siap ade kubah bagai, dan lampu2 berwarna warni, dan membawa org2 yg melaungkan TAKBIR RAYA, keliling kampong, due tiga kali pusing, dan masa ini semua org2 kampong bersama keluarga masing2 akan tggu di luar rumah, untuk melihat dan merasai keindahan takbir raya. *tahun ni ade 3 lori yg dihias, dan satu lori 3tan, untuk bawa kanak2... dan di ikuti oleh motor2 budak2 KG di belakang nye...

Itu la die, selain dari menunggu sanak saudara balik KG ni, banyak perkara yg di buat nye... cume tahun ni tak dak pelita kat umah aku, pasal abg2 sepupu aku sumer BZ... so tumpang PELITA umah org jer la... hahaha

itu saje... jadi jika ada apa2 silap dan salah, aku nak mintak maaf la... aku ni manusia yg selalu buat silap. ada hati dan perasaan... hahaha.....

SALAM LEBARAN dari saya NABIL FAHMI sekeluarga!!! ^__^

Thursday, September 2, 2010

"A man can be happy with any woman, as long as he does not love her" - Oscar Wilde ^__^

Wednesday, September 1, 2010

Ape yang aku belajar selama ini adalah, dalam satu2 community, kite sepatutnya ada toleransi, bukan pentingkan diri sendiri, dalam hidup seseorang itu perlu ada hati, jika hidup tapi hatinya mati, anda perlu tahu yang anda kerugian hidup di situ, 'KEGEMBIRAAN' adalah yang utama, jadi carilah dimana tempatnya anda perlu di letakkan.

Friday, July 16, 2010

-Tak Leh Tahan-

okeh, kite tinggalkan sket post2 tertunggak pasal The Jeng's , sbb aku nak buat luahan hati sket.

Aku dah nak kat sebulan dok kat JB neh, apa pon tak da, sume tak jadi, ape neh?
nak wat cam ne lagi neh? penat la. tak leh tahan dah.

1. Tau tak ape yg aku rase? tiap2 malam aku rase, tak leh tahan kot, hari2 pendam, bagai nak gile dah neh, sayang, rindu, sumer jadi satu, MELETOPS!!!

2. Ape la yg tak kene neh, dah cube banyak kali, rezeki tak de. sedey. ape la masalah aku? aku tak paham. sumer tak menjadi. aiyooo!!!!!

3. Ni lagi satu, haishhh..... penat dah jadi cam neh, dah la, nak MATI g la sorunk2... 'Dunia ni untuk orang yg hendak HIDUP sahaja, orang hidup yg hati nya MATI akan menyusahkan orang lain sahaja' ....

Aku nak mintak maaf pada mereka kerana aku tak dapat berada 'disana'. Aku ingin tapi aku tidak boleh. Aku ade sbb aku sendiri. I hope u guys happy!!! I LOVE U ALL DAMN MUCH...MUCH DEAR!!!

sekian,
terima kasih.

Saturday, July 3, 2010

-The Jeng's (3)-

Okeh ni Siri ke-3,

The Jeng's Versi - The Okies
(ade 2 org the okies)

FUZAH - The Okies TECIK BAM BAM <--- sebb die dah bulat... hahaha

OK, Pujah ni adalah angota the jeng's yg paling kecil (kecil lagi ke) haha dan tomey, buat ape2 pon comey, haha... pujah ni tak banyak karenah, kasi jer cadangan sumer - OK - , tapi kecian gak kat si kecik ni, hari2 amek kami (para2 thorn jenglot) dan hantar kami balik, die ni mmg gigih, umah antara yg paling jauh n paling seram, sejak kami sume tahu jalan ke rumah die ni, mmg kami sume TABIK la kat si kecik ni, jangan main2 tau, walaupon kecik tapi GAGAH die ni, kami yg drive lebeh dari 2 org pon agak seram, tapi cam ne die ni leh drive sorunk2 balik umah tanpa ade rase ape2? itu la kelebihan die, tapi sebenar nye banyak kelebihan die ni, tanpa die, kami2 ni mmg naik lrt la ke mane2 hehe, Si Pujah ni adalah Ibu kepada BABY (name kepada kereta proton savvy milik nye / bukan baby manusia tau) nak cakap pasal jalan kat KL? hah, segale ceruk kat Ulu Klang ni sumer die tahu, die ni anak sulung dari 9 adek bradek, adek die nisa/icak (betol ke?) slalu gak join kami, ade satu hari tu, kami nak g CAMERON HIGHLAND (maaf entry pasal LAMORON tu nnti aku update k) plan nk ke sane mmg tak de, tapi kami nak g gak, sbelom tu g amek adek si Pujah ni, ngan adek die skalik kami bawak ke CAMERON tuh... hahaha.... gigih tak? Ok to Pujah, thanks 4 everything n jadi kawan aku yg baik, banyak tolong aku, harap2 hubungan kite berkekalan hingga ke hujung nye.....


ARYN (Payin)- The Okies yg GARANG - si TIKUS
<--- ampoonnn :p

Nak cerite pasal si Payin ni? wahhh..... boleh ketawe dulu, boleh sakit hati dulu, nak sakit BADAN dulu pon boleh, hahahahaha die mmg garang, TAPI TAKOT TIKOS... ape daaaa..... tikos tu pon takot bile ko jerit kuat2, dan kami2 ni pon sakit hati, sakit telinge, dan rase cam nak ikat kat pokok yg banyak kerengge... haha...... hep hep tak bahek tau, payin ni baik org nyer, rajin, tgok jer mase kat umah IBU, mase kesemua LAMOKES, die la masok dapor, die labasoh baju, die la kemas itu ini, dah macam bibik dah, hari tu sluar ROSMAN koyak pon die nak jahit kan, (opss terkantoikan plak suar ROSMAN koyak) tahu tak si payin ni selain tangan die rajin wat kejer, tangan die ni juge cepat naik atas badan org, MANGSA tetap die adalah aku, tak kesah la, sape salah, aku salah ke, org lain salah ke, ROSMAN slah ke, AREP salah ke, PAYIN (diri die sendiri) salah ke, aku tetap org yg kene cepuk dengan die, sekali die tampar badan aku macam sepuloh ribu semut gigit (boleh tak bayangkan) KO MAMPU? lame2 hilang lemak2 kat badan aku ni, tau tak aku sayang lemak2 ni? lame tau nak ternak... tapi tak per, die pon ade gak tolong aku mase aku susah2 dulu, walaupon kecik lebeh kurang cam Pujah jer badan die ni, tapi perangai die macam mak2 (dalam puji2 boleh plak kutuk tuh) Ok , pada ARYN ko mmg si TIKUS yg Garang, hehe tapi ko mmg baik hati, harap ko jumpe jodoh yg baik, pasal ko mmg dah ade ciri2 org yg dah matang untuk berkahwin (aku nak jadi pengapit leh?) harap2 kite jadi kawan baik sampai bile2... OK take care.....!!!!


*bersambung

Saturday, June 19, 2010

-The Jeng's (2)-


Ok, yg ni video yg aku nak sangat wat, ni sume pengalaman yg telah The Jeng's beri kat aku, yg aku tak dapat nak lupa kan, tapi banyak sangat gamba nak letak so jadi cam kucar kacir sket video neh, aku tak de pengalaman buat video, dan dengan bantuan AZREQ aku dah siap kan video yg tak seberaper ini....... thanks AZREQ.....

LOVE U THE JENG'S


video


*bersambung

Friday, June 18, 2010

-The Jeng's (1)-

rase nyer aku dah g tahu ape tu "The Jeng's", ni aku cume nak g tahu ape yg aku rase tentang sorunk2 ahli the jeng's ni, bermula dengan................(fefeeling bunyi drum)........

The Jeng's versi Mak n Ahkak Tiri

KAK SALLY (mak tiri)

hihi (ketawe dulu) kak sally ni kakak yg paling veteran, mmg akak yg sangat baek, kak sally ni suke membebel, hehe.... baru sat tadi die bebel aku dalam phone.... macam mak mak dah...... tapi bukan bebel kosong..... banyak nasihat die kasi..... antara akak2 yg aku manje, (pssttt best tau lentok kat lengan kak sally, cam tilam air wok....) ^__^ kak sally ni juga selalu buat aku gelak, kalu aku down, die la yg wat aku tersenyum, aku tak pernah ade kakak, (kakak sepupu ade la) tapi kakak sally ni selalu buat aku feel yg aku ade kakak yg selalu ambil berat pasal aku (dah la aku ni mmg berat) dan selalu ingatkan aku macam2 bende. Kak sally , walau macam mane pon org nak kate atau walau macam mane pon keadaan nyer, kak sally tetap kakak saye, saye akan sentiase jaga kak sally sampai bile2, tggu satu hari nnti, kite akan sentiase jadi cam dulu, hari2 leh jumpe. Saya akan usahakan....... LOVE U so much...... ^__^

KAK YUN (kakak tiri)

Kak Yun, kakak yg paling tegas, garang ooooo.......... hehe... tapi baik hati , sweet n vogue. hehe.... vogue ala2 mak hayam gittewww... hampooonnnn kak yun, hihi...... aper yg aku suke tentang Kak yun n kakak2 aku ni sumer, mereka ni tak pentingkan diri, aku tak pernah berkawan ngan org yg seperti mereka, kami mmg selalu beronggeng n buat macam2 kejer gile, tapi time solat sume g cari surau or masjid, ape yg terbaek mereka ini adalh sumer bukan sahaja mengingat kan aku supaya solat, tetapi memakse aku, marah aku, lagi2 kak yun, itu la sahabat yg aku cari selama ini, kak yun ni banyak beri nasihat pada aku, nmpak cahaya kekakakan pade rupe nye yg sweet itu, huhu..... kak yun sporting, selalu ajak g mandi kolam kat umah die, kat PANTAI HILL PARK, situ la tempat kami sume beriadah waktu malam. rase seronok selepas menghanyutkan semua masalah kedalam kolam itu. Thanks Kak Yun, sbb sudi jadikan saye sebagai adik, (walauponnnnn) sudi didik saye, ingatkan saye macam2 bende, sumer tu saye tak kan lupekan..... saye tak pernah lupekan kenangan mase konvocation saye, itu pengalaman paling manis saye. LOVE U SANGAT kot...... ^__^

*bersambung.......

-Have Fun-

Aku harap korunk sumer have fun.

korunk yg terbaek dalam hidup aku.

-Hijau Daun – Suara (Ku Berharap)-

Hijau Daun – Suara (Ku Berharap)

di sini aku masih sendiri

merenungi hari-hari sepi

aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba tuk hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

repeat reff

suara dengarkanlah aku


-Tiang-

Alhamdulillah........ seperti yg aku pernah katakan dulu, RUMAH aku mmg kuat dan kukuh, banyak TIANG2 yg kuat, walaupon angin badai, ribut taufan, Gunung berapi meletus skali pon, RUMAH aku tetap kukuh, KAU HADO???

Aku janji akan jaga RUMAH aku ni sekuat hati, sepenoh jiwa, dengan kasih sayang.

walau apa pon terjadi lepas ni, RUMAH aku tetap akan kukuh.

::pompom::

Thursday, June 17, 2010

-Lagi?-

DAMN..........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jadi lagi????

goshhhh........ plissss............

-hitam-

Nak terjun dalam CAT hitam, biar sumer nyer HITAM, biar org tak nmpak......... kan senang hidop pon biase, sorunk2 jer kan...... tak yah sakit2 lagi...... PERIT KOT......... !!!!!!!!!!!!!

-rambut-

Baru potong rambut............
DEMMMNNNMNMNMNMN......... aku suruh nipiskan....... nyonya tu g pendekkan rambut...... cehhhh.........

Wednesday, June 16, 2010

-Di mana?-

sampai jam 3 saye menanti, mereka tak de pon, ermmm..... tak per la...... OUT

-andai aku pandai menyanyi-

Lagu Gembira

( 1 )
Andai aku pandai menyanyi
Tua muda miskin dan kaya
Tentu suasana gembira
Mendengar suara merdu
Bagai buluh perindu
Banyak orang rindu

Andai aku pandai menyanyi
Tua muda miskin dan kaya
Tentu suasana gembira
Mendengar suara merdu
Bagai buluh perindu
Banyak orang rindu

( 2 )
Ho... ho... ho... ho...
Ho... ho... ho... ho...

Ha ha ha ha...

Ha ha ha ha...

Ha ha ha ha...

( korus )
Ku menghibur hati duka
Hilang nestapa datang suka
Bintang di balik awan senyum
Hahaha aaa hahaha aaa
Hahaha aaa hahaha

( ulang 1, 2, korus )

Hahaha aaa hahaha aaa
Hahaha aaa hahaha

*jangan takut aku kopipes jer lirik aku tak nyanyi..... sore sumbang mambang..... ^__^

-SENIBONG-

baru balik dari SENIBONG (tempat makan makanan laut) yg pemes kat JB.... sedap.... ADEK aku belanje...... hehehe.......

Alhamdulillah .... dah ok sket........

-pengakuan-

'SAYA SUKA AWAK'

ye saye suka awak, maaf saye tak sanggup nak luah kan perasaan saye, sbb saye tak tahu perasaan awak cam mane.

saye takot PERSAHABATAN kite hancur, saye tak sanggup di tolak lagi, tapi saye mmg menaruh perasaan saye pade awak, saye tak sangke saye jatuh cinta pada saat ini, sbenar nyer dah lame, cume saye tak KUAT lagi nak luahkan.

awak buat saye sentiase tersenyum, walau awak marah sekali pon, awak buat saye tenang bile saye bersama awak, awak buka hati saye yg lame tetutup, awak manis. tapi saye tak ade ape2 untuk awak banggakan.

saya cuma nak awak tahu yg saya suka awak, saye tahu awak tak tahu sapa, tapi saye sentiase akan suka awak, sbb itu perpisahan ini menjadi lebih perit, saye akan selalu di sini menunggu mase untuk luahkan, saye bukan seorang yg romantik, saye hanya lelaki biase yg tak punya apa2.

Walau di mana awak berada, walau apa yg awak lakukan, awak kene tahu saye di sini selalu menunnggu untuk bersama awak, saya berjanji akan lakukan sesuatu untuk kuat kan diri saye berjumpa awak dalam situasi yg lain, tapi saya harap masa tu hubungan persahabatan yg kita bina hampir setahun ini, tidak runtuh.

cuma sekarang ni saye tak mengerti, adakah itu suka atau cinta.

SEKIAN,

sofia jane - BLACK

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

-shushi-

baru tadi dapat satu surat or ape tah cam katalog dari SHUSHI KING...... teringin....... tetibe terpikir..... ngan sape aku nak g?

Tuesday, June 15, 2010

-no air-jordin sparks feat chris brown-

Tell me how I'm supposed to breathe with no air (air, air)

(Ooh ohh ooooh oh oh)

If I should die before I wake
It's 'cause you took my breath away
Losing you is like living in a world with no air, ohh

I'm here alone, didn't want to leave
My heart won't move, it's incomplete
Wish there was a way that I can make you understand

But how do you expect me
To live alone with just me
'Cause my world revolves around you
It's so hard for me to breathe

Tell me how I'm supposed to breathe with no air
Can't live, can't breathe with no air
It's how I feel whenever you ain't there
It's no air, no air
Got me out here in the water so deep
Tell me how you gon' be without me
If you ain't here, I just can't breathe
It's no air, no air

No air, air (ohh)
No air, air (no)
No air, air (ohh)
No air, air

I walked, I ran, I jumped, I flew
Right off the ground to float to you
There's no gravity to hold me down for real

But somehow I'm still alive inside
You took my breath, but I survived
I don't know how, but I don't even care

So how do you expect me (me)
To live alone with just me (ohh)
'Cause my world revolves around you
It's so hard for me to breathe

Tell me how I'm supposed to breathe with no air (ohh, ohh)
Can't live, can't breathe with no air (ohh, ohh)
It's how I feel whenever you ain't there
It's no air, no air
Got me out here in the water so deep (so deep)
Tell me how you gon' be without me (yeah)
If you ain't here, I just can't breathe
It's no air, no air (no air)

No air, air (oohh)
No air, air (oohh)
No air, air (no more)
No air, air (no more)

Oooh, baby, oooh
It's no air, no air
Hey, oooh
No air, no

Oooohhhhhh!

Tell me how I'm supposed to breathe with no air (no air)
Can't live, can't breathe with no air
It's how I feel whenever you ain't there
It's no air, no air (no breathing, no breathing)
Got me out here in the water so deep (baby)
Tell me how you gon' be without me
If you ain't here, I just can't breathe (no air)
It's no air, no air

So how do you expect me (livin' heeey)
To live alone with just me (ohh)
'Cause my world revolves around you (ohh)
It's so hard for me to breathe (heey)

Tell me how I'm supposed to breathe with no air (no air)
Can't live, can't breathe with no air (no no no)
It's how I feel whenever you ain't there (not there)
It's no air, no air

Got me out here in the water so deep
Tell me how you gon' be without me
If you ain't here, I just can't breathe
It's no air, no air

No air, air (ohh)
No air, air (noo)
No air, air (no air)
No air, air (no air)

-FINE...!!!!-

FINE....!!!!!!! mmg aku sedey skang...... so WHAT???????

-ape lagi?-

ape lagi yg ada dalam hati aku ni? ape lagi? kenape ko jadi cam ni? kenape ko tak leh nak duduk diam2? kenape ko tak macam selalu? kenape ko dah tak ceria?

biar la ape org nak cakap, biar la org nak ketawe kan....

aku hanya manusia biasa yg punya perasaan, tidak seperti mereka yg suka pada pepatah 'habis MADU, SEPAH dibuang, sudah dapat yg BARU, barang LAMA tidak di kenang'

itu yg aku punya yg mereka tidak.

dan itu juga yg buat hati aku kepiluan

-esok macam mane?-

esok? macam ni lagi ke? ke ade care lain? sabar jer sampai ko boleh buat, kepale aku pening la....!!!



-kenape dah tak de org call aku tanyer 'malam ni ape plan?'
-kenape dah tak de org mesg aku 'cepat siap aku dah nak sampai umah mu'
-kenape aku rase cam aku sorunk2 jer? mane yg lain?
-kenape aku rase cam dah tak de org nak pandang kat aku?
-kenape aku tak dengar org bahan2 aku lagi?
-sampai bile? Y__Y

-Yes or No-

cam ne plak neh bleh terpikir nak terminate acc neh? Y__Y

T__T

::IN TEARS::

-AlamaK-

Maaf HanPOn SaYe masok Air Tak Leh GunE..... TQ2

Thursday, April 8, 2010

-LAMONA-

salam,

skang neh sedang hujan lebat di umah saye..... ROSMAN NIZAR kate 'Hujan di petang Jumaat adalah sexy. I don't know why'........... sangat borin'..... jadi masa ini lah saye ambil untuk meng hupdate blog yg belom di sambung lagik neh....... LAMONA - lawatan bermotif ke tempat YANA..... dimana???? di AYER KEROH MELAKA...........

RABU....... (malam jam 10.00) cik LARA terasa nak makan ikan bakar........ di mana???? MELAKA...... bagus...... kat KL neh mmg tak de org bakar ikan...... tak der laut la kata kan....... hahahahaha.............. tapi bende ini telah di utarakan dari petang lagi....... konon nyer nak gerak jam 7 or 8 malam......... tapi tau la kan...... JANJI........ hahahaha....... tanyer poojah di kate nak ikot...... ok..... so FUZAH..... g PUDU ULU dulu........ LARA akan amek si GAUNG dan bawa ke PUDU ULU...... AKU????? gerak sendri ke pudu ulu......... MOTIF PUDU ULU?????? yer la....... pudu ulu skang neh dah jadi tempat port...... dan tempat berjumpe geng2 .............. tapi...... yg jadi nyer lain...... aku - naik teksi sampai taman cempaka..... lara - parkin kreter kat pudu ulu.... fuzah - yg mmg sedia ada kat pudu ulu amek lara n rosman ...... sampai jer cempaka.... amek aku n arep kat situ.......kami sumer menaiki kereta fuzah...... mula lah perjalanan ke MELAKA......!!!!!!!

masok tol kol 10.30....... ntah kol braper nak sampai....... kedai ikan bakar tah tutup kol braper tah........ tapi tak per... kegegehan kami masih kuat lagi mase tu....... yg berada di dalam kereta....
AKU AREP LARA ROSMAN dan FUZAH....... hari neh poojah ekot........ huhuhu gegeh die....... ari tuh arep kate di bawak CALDINA henjut sampai 180 km/j....... sampai MELAKA 1 jam jer..... tgok aku plak henjut kreter poojah.... 150/160km/j jer...... tau tak.... sampai MELAKA 45 minit SAHAJA....... wakakakakaka..... tak tahu si poojah dah merayu2 dalam kreter so plahankan...... AMPOOONNNNN tuan kreter...... huhu.........

sampai jer MELAKA, kami terus carik jalan..... dengan bantuan KAK MIN dari ABE KILAT..... tapi jalan tak jumpe2....... abe kilat penah g hantar YANA.... tapi die luper lak.... aisshhhh........ hokkeh..... jadi kami pon terpakse la 'berlakon' ... biase la... lakonan saye la.... untuk 'bini' pertama katenye....... cehhh......... so aku pon tepn la yana...... ade la dalam 3 , 4 kali aku call die.... tanyer direction..... tapi aku tak cakap la yg aku neh kat MELAKA..... aku cakap aku kat KL...... huhuhuhuhu..... agak berjaye la jugakkk...... walauponnnnn.............. dah nak terkantol dah...... huhuhuhu........... hahahaha.......... carik punyer carik..... skalik jumper....... mujur abe kilat masih ingat lagi jalan kat situ...... huhuhuhuhuhu........ so dah brenti kat apartment tuh....... tepon yana lagi bagi memastikan yg die dok blok mane......... huhuhuhu........ selepas tahu yg die dok mane jer.............

SURPRISE..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kami kate kami ade di bawah..... die ape lagi... jerit2 la dalam tepon....... tak reti2 nak turun?????? huhuhuhu........ okeh...... bile die turun tuh... kami terus ajak die g makan....... hambeek ko........ carik jalan jer dah makan mase hampir 1 jam lebeh...... jam dah menunjuk kan pukul 12 lebeh pagi.............. kedai mane yg bukak kat melaka????? jadi kami pon jalan2 cari makan la kat sekitar MELAKA............. ade yg sugges g ALAI....... okeh dengan kepintaran si GAUNG memandu MELAKA sbb die kate die biase ngan jalan melaka......... so biar kan die yg pandu...... menuju ke ALAI...... tapi yg sampai kat UMBAI.......... 1st jumper kedai makan....... TUTUP..........!!!!!!!!!!!!!!!! hampehhhhh............. sumer dah lapor gile neh........ yer la dari tadi tak makan2...... okeh..... jalan2 lagi...... hopefully ade la kedai bukak lagik...... then carik punyer carik........... jumper............... ko tau????? tinggal 2 kedai jer yg bukak... muahahahaha...... tu pon lagi satu kedai dah nak tutup.........

so kami pon g la kedai tuh........ order la...... kami order ....... ikan PARI bakar pedas, UDANG GORENG TEPONG, SOTONG GORENG TEPUNG, IKAN SIAKAP KUKUS, .......wahhhhh....... dengar order jer perot dah nak meletopss..... belom makan lagik..... TAPI KAN......... kat MELAKA neh agak lain sedikit la dari yg biase aku g mane2 kedai............ sebab..... sumer kedai makan seafood neh ngan NASI LEMAK......... ????? mmg pelek...... kalu nak makan nasi putih kene request..... nasib baik kedai sebelah tu masih bukak lagi boleh order nasi putih........... sebelom tggu makanan..... kami pon aper lagik... bergambar la....... stiap kali bergambar.... mmg perangai masing2 macam tak pernah jumper kamera..... huhuhuhu.......... selepas makanan di hidangkan...... sumer makan bagai kan syaiton....... huhuhuhuhu.... lapor katenyer.......

macam biase la....... kalu dah name nyer RFC....... mmg tak sah kalu tak balik sebelom peniaga kate 'abg, kedai dah nak tutup neh' atau pon.... peniaga tu tutup lampu atau buat2 cam nak tutup pintu kedai...... wakakakakakaaa..... mmg sentiase jadi pelanggan terakhir...... huhuhuhuhu............ selepas bayar............ kami pon balik la......... selepas hantar yana ke kediaman nyer..... kami pon...pulang ke KL...... masih lagi si GAUNG yg pandu kereta....... huhu...... dalam perjalanan balik tu..... si GAUNG ajak tgok kedai 'BIG KOTE' .........(kalu tak silap aku la) baca dengan sebutan yg betol k........ huhu...... sebelom sampai ke tempat yg di tuju.......... ade lagi satu kejadian........ yg mane........... ade lagi signboard....... 'PEMERIKSAAN POLIS DI HADAPAN' ........... hambekkkk ko GAUNG............ abes la.... sumer diam dalam kreter tuh...... tapi banyak RELA....... si gaung pon kluatkan la IC n LESEN 'MOTOR' nyer...... tapi yg die pandu tu kreter...... huhuhu....... nasib baik lepas..... ntah aper abg polis tu tgok agak nyer...... tapi ALHAMDULILLAH...............

selepas tu kami pon g la..... tempat destinasi....... amek gamba..... then terus balik.......... selepas sahaja kluar tol ayer keroh............. penduduk sit belakang sumer tido............ dah lah hujan......... tak nmpak....... aku yg ngantok neh...... tepakse layan si gaung memandu...... takot kalu die pon same2 ngantok......... sampai ke KL hampir jam 6 pagi............ ABG si gaung dah call dah soh balik pasal die tak reti bukak pintu umah.............. huhuhuhu.......... cian die.....

hari ni aku tak sangke yg aku g MELAKA dari KL semate2 nak makan IKAN BAKAR...... tapi tak per....... KAMI pon sebenar nyer nak buat kejutan kat yana..... pasal dah lame tak jumper yana............. bini pertama ku kannnn..... wakakakakaka.... heeepppppp jangan nak bahan2 lagi k............. huhuhuhu............... ni lagi satu memory yg aku tak boleh nak luper kan........ kerja gile hari yg kedua....... opsss luper..... dengan kejadian ini jugak la..... si fuzah balik mandi terus g kejer................. huhuhuhuhu........... tak sompat nak merase tilam yg empok kat umah die nun................ huhuhuhuhu...........

**gamba cam biase la................. nnti aku uplod lambat sket k.......

*BERSAMBUNG......................

-LAMOGAUNG-

salam,

waghhh....... tension....... smalam henpon aku jatuh dalam longkang kat depan umah KAK PID....... longkang tu ade air..... busok plak tuh...... cahhh....... hp tak rosak tapi memory card aku plak yg tak boleh gune........ abes gamba2 n lagu2 aku sumer ilang uwaaaa............. sedey siotttt............. cipettt......... ringtone mesg aku pon dah tukar lain secare tibe2......... uwaaaa........

eemmmmm........ bende dah jadi.......... tak per.... neh aku plak nak citer pasal yg aku janji kan hari tuh....... aktivi giler hari pertama (permulaan).......... yang di namakan LAMOGAUNG....... kahkahkah.......

okeh ....... hari neh......... selase (malam 30/04/2010) ....... hari yg boring...... ntah aper nak buat neh........ tetibe..... dapat mesg... 'songo jum lepak kat mamak depan umah abe kilat....' hahaha.... tu die... mesg dari seorg budak yg borin' tanpa bosh di umah.... hahahaha........ mule2 aku janji nak g ngan lara...... tapi cam malas nak kuar awal...... huhuhuhu..... kawan ramai plak kat umah neh..... berbual la....... then housemate aku balek...... AMANG......... ok lah.... aku pinjam motor amang...... g PUDU ULU....... naik motor........ giler sejok...... lame tak naik motor......... dah la lesen motor aku tak der...... hahahhaa......... sampai sane.... si LARA , si AREP , si SEMANG sedang lepak2........ ade la dalam lebeh setengah jam kot lepak2 berbual bende bukan2 huhuhuhu...... bahan menbahan mmg tidak dapat di elakkan........ hahahaha.......

then nak balik......... jam dah lebeh kol 12....... tapi hati cam tak nak balik lagik.... huhu...... dorunk ikot aku g hantar motor kat umah........... hah.... hambek ko........ balik naik motor hujan.......... sedap la budak2 lagi 3org tuh naik keter...... aku neh dah menggigil dah bawak motor....... sakit tengkok aku kene hujan....... cehhh......... dah hantar motor tuh........ aku pon naik la keter lara......... mule2 ingat nak lepak2 kat DANAU KOTA jer...... kat UP TOWN jer ke kannn........ tapi dorunk tak nak....... dah lepak mamak ....... nak carik tempat yg lagik happening ...... KATENYER........ dah malam2 neh rase cam nek g kacau ARYN.......... so jalan2 sampai GREENWOOD jer........ ade la so sorunk budak neh....... jom g GENTING.......... !!!!!!!!!

huh....... jam dah nak masok kol 2 lebeh pagi dah...... hujan lak tuh......... tapi masalah nyer........ tak sorunk pon yg menolak....... wakakakakka..... sumer skalik JOM....!!!!!!!!!!!! mmg giler........ tapi mase neh dah tukar pemanduan....... AREP yg bawak keter....... tapi mase neh masih ragu2 nak g ker? tapi aku kate 'teruskan ajer' ........... so kreter kelise itu pon di pandu terus ke jalan menunju ke destinasi............. hahahaha..........

selepas sahaja tol yg pertama.......... (rm5.00) ......... jalan terus........ tibe2 ade skittle (kon) dan tande ..... PEMERIKSAAN JPJ DI HADAPAN ........ hambeekkkk.............. tetibe si arep boleh plak benti kan kreter kat tengah2 jalan....... ko hengat tu tempat parkin' tanpa bayaran aper????? ..... nasib baik tak de kreter kat blakang....... so teruskan perjalanan dengan berhati2........ sampai jer kat abg jpj tuh.... SENYUM........ then lepas..... huhu...... jpj tuh cumer nak cek LORI jer la...... hahahha......... budak neh dah lah tak dak lesen...... wat takot jer...... huhu........

teruskan perjalanan beberapa minit kemudian........ jumper la...... simpang ke GENTING HIGHLAND.......... wahhh........ dah nak sampai............ ujan renyai2............. sampai jer ke post guard tuh........ rase sejuk menyelubungi...... wahhhh best nyer........ biler lah nak sampai atas........ jalan punye jalan......... hambeekkk ko.......... kabus tebal........ lagi atas naik lagi tebal........... makin lame makin tak nampak aper2............. macam baru masok ke alam lain plak......... sejuk nyer jangan cakap la...... dengan baru lepas ujan nyer lagik....... haiyooo........ tak per...... pemandu masih lagi arif saufi........ tak per........ jalan berpandukan garisan jalan yg ade jer...... KATENYER......

TIBE-TIBE.............. ' ADEK..........!!!!!!!!!!!!!!! #%$#^%&^%*^$!@#%!@%# ......!!!!! ' ......... suare LARA....... gugur jantung aku dengar....... tau la kan sore LARA tuh cam ner????? kalu kat pavilion tuh....... dari KFC ...... sampai hujung FOODcourt, sumer org tau aper yg die cakap..... wakakkakakaka..... AMPONNNNN lara.............!!!!!!!!!!.............. okeh sambung...... tau tak per terjadi....... ok kite sambung mggu depan yer..... penat la...... hahahaha


ok ok....... tau tak........ rupe nyer si AREP dah jalan ketepi.......... KE GAUNG............ nasib baik tak masok GAUNG...... (ade gaung ker????) wahhhh...... aku ngan ROSMAN kat blakang neh........ diam jer la........ tak tahu dalam hati neh....... rase cam nak bace 30 juzuk al-qur'an pon ade gak...... kalu ade sejadah....... aku dah smayang tobat kat situ........ hahahaha..... gile la...... nak buat kerja gile...... hambbeeekkkk ko jadi gile skejap........ yg dok depan tu dah 'separuh nyawa ku pergi'..... ala2 lagu ANANG tuh...... tapi yg dok blakang tuh..... aku ngan rosman...... 'kami dah gile, kalu la aku tau VAN HOSPITAL SAKIT JIWA tu free.... aku dah call suh amek aku kat situ.....' wakakakakaka....... tapi biase la..... NABEL kan.... buat2 macho sudey...... hahahahaha.......

then si AREP tak nak terus kan perjalanan........... gugur jantung katenye......waaahhhhh............. then nasib baik kat depan tuh ade round aboard .... so kami pon u-turn la balik............ hahahaha....... tapi masih tak puas hati pasal tak dapat naik atas lagik.......... tapi kami benti kat post guard tuh pasal nak amek gamba ............ tau tak..... aku nampak satu bende yg aku tak pernah nampak...... tak terpikir pon.......... tau tak? signboard....... "DILARANG BERJOGGING" ... boleh????? tak paham aku.......... boleh kasi keterangan tentang perkara diatas????? huhu.......

jadi kami pon teruskan perjalannan....... balik...... nak balik katenye........ jalan punyer jalan....... tah macam mane...... kalu dah hati mmg tak nak balik kannnn..... tak per la........ aku ajak g 'KOLAM AIR PANAS kat SELAYANG' ................. sampai sane......... tak wat per pon...... rase2 air panas jer......... buang air.... huhu.......... then balik.......... mase balik tu.............. mmg tgok muke masing2 pon mmg tak de dalam hati la pon nak balik.......... kheennnnn................ hujung2 tgok jam dah kol 4 lebeh........ mase2 MCD dah kuar kan hidangan serapan nyer......... masing2 pon g la MCD setiawangsa............... breakfast katenye......... bukan breakfast sbelom g kejer...... tapi sbelom tido.... boleh??????? huuh.........

KEJADIAN TERAKHIR............ yg neh untuk menamatkan hari gile kami ber4 hari neh......... di akhiri dengan memberi SEMANGAT kepada EN.ROSMAN NIZAR............. untuk memandu....... wah...... mule2 die stat bawak........ mmg aku rase cam nak tinggalkan jantung aku kat MCD tu jer..... then nnti amek balik...... huhu.... tapi lame2....... WALAUPON tersenggut2........... aku rase ROSMAN NIZAR neh ade potensi untuk menjadi pemandu yg baik......... cume die perlu bawak keter sekerap mungkin.......... dan perlu ambil lesen....... tau tak???? AREP dok blakang..... dah mengucap sepanjang jalan....... huhu....... alhamdullilah.... sampai gak umah aku........

dengan kenangan hari neh.... yg mmg aku tak akan dapat lupakan....... aku bawak tido sumer memory hari neh....... TAPI......... cerita neh tak henti disini saja....... tunggu...... ade lagi sambungan nyer pada hari esok nyer.......... tunggu.......!!!!!!!!

**sorry gamba nnti akan di uplod pasal ade masalah sket........

*bersambung.............

Monday, April 5, 2010

-GENG JENGLOT LARUT MALAM-

salam,

hai kawan2..... skang neh blog aku dah kurang aktiv dah, tapi aku ade banyak entry baru nak wat neh.......

pasal per? pasal dalam minggu neh....... banyak kerja gila yang aku wat bersama2 kawan2 aku.....

kawan? entah la...... sejak kami wat pelbagai ektivi neh kami dah semakin rapat......... pada mula nya aku tak mahu rapat lagi ngan sape2 setelah aper yg berlaku pada aku satu ketika dahulu..... tapi perasaan ni tak dapat di tahan, bersama mereka seperti aku berada bersama keluarga aku yg jauh nun, terasa dilindungi bile ada akhak2 yg selalu ingatkan macam2 bende, tak rase tension bile ade kawan2 yg sangat memahami, tak kire betapa besar atau kecil nyer satu2 sais persahabatan itu, yg penting adalah penerimaan mereka, mereka menerima aku, kekurangan aku, keburukkan aku, kami sentiasa belajar menerima keburukan masing2, yer la kite manusia biasa, tak sempurna, tapi......... tapi kenaper aku cerite cam org emo neh???? cehhh lari topik plak.... aku nak citer pasal ektibiti2 kami neh...............

sebelom tuh............ aku nak perkenalkan......... GENG JENGLOT LARUT MALAM............... nama ini di berikan kerana kami - THE JENGS - telah menyelesaikan satu minggu - iaitu bermula pada malam rabu (selase malam rabu) ............ banyak LAMO (Lawatan Bermotif) yg telah di selesaikan, LAMOGAUNG , LAMONA , LAMOKEMARK , LAMORON , LAMOKEKA/LAMOKERAK , LAMOKETING , LAMOKEBRO , dan diakhiri dengan LAMOGEN... ini semua adalah kerja gila tanpa apa2 PLAN....... nanti aku ceritakan satu persatu......... sbb aku belom dapat lagi gamba2 bukti kerja2 gila kami.............

tunggu jer.... malam neh aku nak g kompol sumer gamba2 ittew....... esok ade lah entry baru.......

saya nak kongsi pengalaman kami bersama dengan kamu semua.............

*bersambung.............

Thursday, March 25, 2010

-kepuasan sementara-

salam,

sudah agak bersawang blog aku neh.............
lame nyer tak hupdate.............

tapi sejak akhir2 neh aku rase cam ade jer bende berlaku, ya lah, seperti tajuk di atas,

kepuasan sementara, atau kegembiraan sementara,

hidup aku ni singkat, hidup semue org singkat, ape sahaje yg kite buat adalah pengalaman,

salah satu bende penting yg aku carik dalam hidup adalah kegembiraan dan kepuasan hidup,

itu la yg membuat aku gembire, tapi kan, kenape org tak boleh tgok aku gumbire?

kenape org tak boleh tgok aku dan kawan2 aku gumbire?

setiap org ade care die sendri untuk mencari kegembiraan,

KENAPA HARUS ADA HASAD DENGKI?

MUNGKIN HIDUP AWAK KOSONG, ATAU AWAK ADA MASALAH DENGAN DIRI AWAK?

ATAU AWAK ADE MASALAH DENGAN FAMILI AWAK?

dan awak tak boleh rasa gumbira seperti orang lain, dan awak buat semue kegembiraan di dunia ini seperti HAK awak,

what is wrong wif u guys huh? kalau hidop awak tak gumbira, kami alu2 kan awak bersama2 kami, kita rasa gumbira ini bersama2,

perluke hasut orang untuk benci kami?

APA SALAH KAMI? mungkin awak tak nak dengar ayat ini, sbb awak tahu kami tak bersalah,

tapi awak letak sumer kesalahan yg sebenar nya tidak wujud atas kepala kami,

awak takut HAK awak di rampas, awak takot awak hilang hak awak,

ambil lah hak awak itu, kami cume mahu bergumbire,

semua org tahu siapa yg betol sekarang neh, jangan salah kan org jika semue pandang serong pada awak,

awak yg yg ingin org pandang awak sebegitu,

hari tu saya happy sangat, puas, tapi di akhiri dengan KECELAKAAN dari pihak2 tertentu,

yg tidak tahu datang dari mana, konon2 invisible, mgunakan org 'tengah' yg menghentam kami,

awak tahu cakap yg awak ade perasaan, awak tahu nak mintak sumer jaga hati awak,

kalu tak dapat nak merajuk bagai, menangis bagai, tapi awak tahu tak?

KAMI PON ADA PERASAAN!!!!!!!!!...................

kami pon ade air mata, di mana hak kami bila di perlaku kan seperti itu?

kami tidak pernah menggunakan hak kami, kerana hak kami sudah di rampas,

tidak sedikit pon kami buruk2 kan kamu di hadapan org2 lain, tapi kenapa kamu membuat org2 lain memandang serong terhadap kami?

baru2 ini, kami selesai satu kegembiraan yg amat sangat, tapi.................

kenapa ada lagi kata2 yg mengguris hati kami? kami tidak menganggu die, kami tidak menganggu kamu, tolong lah, aku merayu jangan buat kami seperti ini, kami tidak sanggup menahan kesedihan ini,

apa salah kami bergumbira sekejap sahaja? salah kah?

atau anda mahu jadi seperti VVIP atau VVVVVVVVIP?

mahu di jemput, mahu di kompang?

BERILAH KAMI PELUANG UNTUK MENGECAPI KEGEMBIRAAN........................

Friday, February 12, 2010

- happy -

salam.......

lame nyer tak update blog......... sejak2 aku dok KL neh kan....

ouh luper....... sekarang neh aku dah pindah KL semule..........

so skang neh aku jadi orng KL balik la............

yer la umah yang aku sewa skang neh tak de line internet........

mmg la susah sket aku nak update blog....... nak on9 FB pon payah...........

ni pon aku buat entry blog kat kedai mamak depan umah ROSMAN ................ ( buat julung2 kali nyer buat entry kat kedai mamak....... haha )

yer la... blog aku neh pon dah bersawang dah neh................

banyak sbenaar nyer citer aku nak wat neh......... tapi masa tak menyebelahi...........

mane tak nyer....... kalu dah asek RONGENG jer............. huhu

sekarang neh aku sedang mencari jalan untuk happy................

setelah banyak masalah yg terjadi.................

tapi hari neh aku happy double...... mungkin triple.................

1st aku dapat call, aku di terima kerja..... so aku dapat kerja baru............ harap2 ok kan kerja aku neh.............. 2nd hari neh hari pertama aku jumper MUMMY......... so sweet........ mak angkat aku............ sporting.......... harap2 dapat jumper lagik...............

happy betol.............. tapi kan aku terpikir........... sampai biler happy aku neh..............

yer la........ sejak akhir2 neh.............. bile aku nak happy jer.............. ade jer mahkluk...... yg menganggu................

hidop aku tak pernah ganggu org............. tapi ade jer org tak puas hati ngan aku.............. jeles ker?

hellooooo.................. aku neh bukan saper2................ buat per nak jeles2........ awak2 tu lebeh bagos dari aku...............

tolong lah....................

macam kanak2 yg merajok biler tgok adek die dapat aiskrem lagik besar dari die............... padahal itu pilihan die......................

aiyoooo................... manusia neh ntah aper2 la.................

k la malas nak meroyan.................

nnti2.................... aku update lagik..................... bye................