Thursday, April 8, 2010

-LAMONA-

salam,

skang neh sedang hujan lebat di umah saye..... ROSMAN NIZAR kate 'Hujan di petang Jumaat adalah sexy. I don't know why'........... sangat borin'..... jadi masa ini lah saye ambil untuk meng hupdate blog yg belom di sambung lagik neh....... LAMONA - lawatan bermotif ke tempat YANA..... dimana???? di AYER KEROH MELAKA...........

RABU....... (malam jam 10.00) cik LARA terasa nak makan ikan bakar........ di mana???? MELAKA...... bagus...... kat KL neh mmg tak de org bakar ikan...... tak der laut la kata kan....... hahahahaha.............. tapi bende ini telah di utarakan dari petang lagi....... konon nyer nak gerak jam 7 or 8 malam......... tapi tau la kan...... JANJI........ hahahaha....... tanyer poojah di kate nak ikot...... ok..... so FUZAH..... g PUDU ULU dulu........ LARA akan amek si GAUNG dan bawa ke PUDU ULU...... AKU????? gerak sendri ke pudu ulu......... MOTIF PUDU ULU?????? yer la....... pudu ulu skang neh dah jadi tempat port...... dan tempat berjumpe geng2 .............. tapi...... yg jadi nyer lain...... aku - naik teksi sampai taman cempaka..... lara - parkin kreter kat pudu ulu.... fuzah - yg mmg sedia ada kat pudu ulu amek lara n rosman ...... sampai jer cempaka.... amek aku n arep kat situ.......kami sumer menaiki kereta fuzah...... mula lah perjalanan ke MELAKA......!!!!!!!

masok tol kol 10.30....... ntah kol braper nak sampai....... kedai ikan bakar tah tutup kol braper tah........ tapi tak per... kegegehan kami masih kuat lagi mase tu....... yg berada di dalam kereta....
AKU AREP LARA ROSMAN dan FUZAH....... hari neh poojah ekot........ huhuhu gegeh die....... ari tuh arep kate di bawak CALDINA henjut sampai 180 km/j....... sampai MELAKA 1 jam jer..... tgok aku plak henjut kreter poojah.... 150/160km/j jer...... tau tak.... sampai MELAKA 45 minit SAHAJA....... wakakakakaka..... tak tahu si poojah dah merayu2 dalam kreter so plahankan...... AMPOOONNNNN tuan kreter...... huhu.........

sampai jer MELAKA, kami terus carik jalan..... dengan bantuan KAK MIN dari ABE KILAT..... tapi jalan tak jumpe2....... abe kilat penah g hantar YANA.... tapi die luper lak.... aisshhhh........ hokkeh..... jadi kami pon terpakse la 'berlakon' ... biase la... lakonan saye la.... untuk 'bini' pertama katenye....... cehhh......... so aku pon tepn la yana...... ade la dalam 3 , 4 kali aku call die.... tanyer direction..... tapi aku tak cakap la yg aku neh kat MELAKA..... aku cakap aku kat KL...... huhuhuhuhu..... agak berjaye la jugakkk...... walauponnnnn.............. dah nak terkantol dah...... huhuhuhu........... hahahaha.......... carik punyer carik..... skalik jumper....... mujur abe kilat masih ingat lagi jalan kat situ...... huhuhuhuhuhu........ so dah brenti kat apartment tuh....... tepon yana lagi bagi memastikan yg die dok blok mane......... huhuhuhu........ selepas tahu yg die dok mane jer.............

SURPRISE..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kami kate kami ade di bawah..... die ape lagi... jerit2 la dalam tepon....... tak reti2 nak turun?????? huhuhuhu........ okeh...... bile die turun tuh... kami terus ajak die g makan....... hambeek ko........ carik jalan jer dah makan mase hampir 1 jam lebeh...... jam dah menunjuk kan pukul 12 lebeh pagi.............. kedai mane yg bukak kat melaka????? jadi kami pon jalan2 cari makan la kat sekitar MELAKA............. ade yg sugges g ALAI....... okeh dengan kepintaran si GAUNG memandu MELAKA sbb die kate die biase ngan jalan melaka......... so biar kan die yg pandu...... menuju ke ALAI...... tapi yg sampai kat UMBAI.......... 1st jumper kedai makan....... TUTUP..........!!!!!!!!!!!!!!!! hampehhhhh............. sumer dah lapor gile neh........ yer la dari tadi tak makan2...... okeh..... jalan2 lagi...... hopefully ade la kedai bukak lagik...... then carik punyer carik........... jumper............... ko tau????? tinggal 2 kedai jer yg bukak... muahahahaha...... tu pon lagi satu kedai dah nak tutup.........

so kami pon g la kedai tuh........ order la...... kami order ....... ikan PARI bakar pedas, UDANG GORENG TEPONG, SOTONG GORENG TEPUNG, IKAN SIAKAP KUKUS, .......wahhhhh....... dengar order jer perot dah nak meletopss..... belom makan lagik..... TAPI KAN......... kat MELAKA neh agak lain sedikit la dari yg biase aku g mane2 kedai............ sebab..... sumer kedai makan seafood neh ngan NASI LEMAK......... ????? mmg pelek...... kalu nak makan nasi putih kene request..... nasib baik kedai sebelah tu masih bukak lagi boleh order nasi putih........... sebelom tggu makanan..... kami pon aper lagik... bergambar la....... stiap kali bergambar.... mmg perangai masing2 macam tak pernah jumper kamera..... huhuhuhu.......... selepas makanan di hidangkan...... sumer makan bagai kan syaiton....... huhuhuhuhu.... lapor katenyer.......

macam biase la....... kalu dah name nyer RFC....... mmg tak sah kalu tak balik sebelom peniaga kate 'abg, kedai dah nak tutup neh' atau pon.... peniaga tu tutup lampu atau buat2 cam nak tutup pintu kedai...... wakakakakakaaa..... mmg sentiase jadi pelanggan terakhir...... huhuhuhuhu............ selepas bayar............ kami pon balik la......... selepas hantar yana ke kediaman nyer..... kami pon...pulang ke KL...... masih lagi si GAUNG yg pandu kereta....... huhu...... dalam perjalanan balik tu..... si GAUNG ajak tgok kedai 'BIG KOTE' .........(kalu tak silap aku la) baca dengan sebutan yg betol k........ huhu...... sebelom sampai ke tempat yg di tuju.......... ade lagi satu kejadian........ yg mane........... ade lagi signboard....... 'PEMERIKSAAN POLIS DI HADAPAN' ........... hambekkkk ko GAUNG............ abes la.... sumer diam dalam kreter tuh...... tapi banyak RELA....... si gaung pon kluatkan la IC n LESEN 'MOTOR' nyer...... tapi yg die pandu tu kreter...... huhuhu....... nasib baik lepas..... ntah aper abg polis tu tgok agak nyer...... tapi ALHAMDULILLAH...............

selepas tu kami pon g la..... tempat destinasi....... amek gamba..... then terus balik.......... selepas sahaja kluar tol ayer keroh............. penduduk sit belakang sumer tido............ dah lah hujan......... tak nmpak....... aku yg ngantok neh...... tepakse layan si gaung memandu...... takot kalu die pon same2 ngantok......... sampai ke KL hampir jam 6 pagi............ ABG si gaung dah call dah soh balik pasal die tak reti bukak pintu umah.............. huhuhuhu.......... cian die.....

hari ni aku tak sangke yg aku g MELAKA dari KL semate2 nak makan IKAN BAKAR...... tapi tak per....... KAMI pon sebenar nyer nak buat kejutan kat yana..... pasal dah lame tak jumper yana............. bini pertama ku kannnn..... wakakakakaka.... heeepppppp jangan nak bahan2 lagi k............. huhuhuhu............... ni lagi satu memory yg aku tak boleh nak luper kan........ kerja gile hari yg kedua....... opsss luper..... dengan kejadian ini jugak la..... si fuzah balik mandi terus g kejer................. huhuhuhuhu........... tak sompat nak merase tilam yg empok kat umah die nun................ huhuhuhuhu...........

**gamba cam biase la................. nnti aku uplod lambat sket k.......

*BERSAMBUNG......................

4 comments:

Ilyana said...

terharu saya...sob..sob..tima kaseh byk2...=) muahmuah..

sally_8176 said...

nak gambo..nak gambo..
aku nak jugak jejak kaki ke melaka nnt...

sally_8176 said...

nextttttttt please..cepat r hupdate..

Ilyana said...

kak sally...meh2..sebelum 30hb4 taw..huahua..